hirdetes

A világ legcsodálatosabb tengerpartja, amit csak úszva közelíthetünk meg

Sz.F., Szeder

Egy újabb bakancslistás hely, ahova mindenképpen el kell jutnom egyszer, soha életemben nem láttam még ilyen csodálatos tengerpartot, ismerjétek meg ti is közelebbről! 

A leggyönyörűbb tengerpart

A Szerelmesek tengerpartjának is nevezik ezt a Mexikóban található csodát. A Playa del Amor Cabo San Lucas csendes-óceáni öblében fekszik, a lenyűgöző természeti csoda szinte mágnesként vonzza a turistákat, azt azért nem árt tudnunk, hogy a hely látogatásához engedélyre van szükségünk.

Legfőképpen azért szükséges az engedély, mert a titkos tengerpartot csak azok tudják megközelíteni, akik kiválóan tudnak úszni, mivel egy szűk alagút vezet a csodához, a Csendes-óceán öblében. Az alagút pedig nem más, mint egy vízzel félig megtelt lyuk. Búvárfelszerelésre nincsen szükségünk, de az úszótudásunkra igen! 

A lenyűgöző Marietta-szigetvilág több ezer évvel ezelőtt, a vulkáni tevékenységnek köszönhetően alakult ki, ám állítólag a csodálatos rejtett öböl mégsem a természet műve. Mexikó kormánya a 1900-as évek elején a lakatlan szigeteken hajtott végre különböző katonai kísérleteket, robbantásokat, melyek következtében a növény- és állatvilágot ugyan hatalmas kár érte, azonban ezeknek a tevékenységeknek köszönhetően alakulhatott ki a Playa del Amor.

hirdetes

A katonai kísérleteknek végül Jacques Cousteau, tudós vetett véget, aki elérte, hogy nemcsak befejezték a katonai kísérleteket, hanem a szigeteken még a halászatot és vadászatot is megtiltották. A Hidden Beach 2008 óta az UNESCO Védett Világörökség része.

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Bálványosi Nyári Szabadegyetem

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor: a Kárpát-medence nagyszabású szellemi... Tovább

Magyar hidegvérű

Magyar hidegvérű: Nemes magyar fajta, mely különlegesnek számít. Ez a hidegvérű ló erősen... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Külföld Utazás
X
Kövess minket facebookon!