hirdetes

Különleges Húsvéti program a Balaton édenkertjének tartott Folly Arborétumban

VN

A Folly Arborétumokról ódákat lehetne zengeni, hiszen egy olyan mesés hely, hogy még majdnem tündérekkel is össze lehet futni a hatalmas fenyők tövében sétálva, a kacskaringós szőlőültetvények alatt elterülő végtelen balatoni kéket kémlelve. Végülis a Folly örökzöldjéhez, a Balaton ezer kékjéhez már csak egy kis rózsaszín tündérsuhintás hiányzik.  De amiért ebbe a cikkbe belekezdtünk, az az az apropó, hogy szuper húsvéti külön program lesz itt a hosszú hétvégén, amiről ti sem szabad, hogy lemaradjatok! Már mutatjuk is a részleteket.

Folly Arborétum húsvéti program 2023

A Balaton valóságos édenkertje a Folly Arborétum

A Folly Arborétum egy igen különleges hely, úgyhogy muszáj egy kicsit mesélnünk róla, mielőtt megmutatnánk nektek azt a szuper jó húsvéti, tavaszolós programot. Mit kell tudni a Folly Arborétumról, mi van itt, hol helyezkedik el? A Folly Arborétum, vagy ahogyan sokan nevezik a Balaton élő „fenyőmúzeuma”, a balaton északi oldalán található, nem nagy távolságra a magyar tenger habjaitól, egészen pontosan Badacsonytomaj mai településrészén, Badacsonyörsön található. Ez egy varázslatos arborétum, ami már több mint 100 éve családi kézben van. Generációkról generációkra száll a különleges növények utáni szeretet, gondoskodás.

A Folly Arborétum története

Az 1900-as évek elején hozta létre dr. Folly Gyula pécsi orvos az arborétumot, már ő nagyon sok különleges fajt telepített ide. Különleges ciprusokat, cédrusokat és fenyőket találhatunk az arborétumban, na meg olyan csodás balatoni látképet, amitől szem-száj nyitva marad. A Folly Arborétum 3, 6 hektáros területén 400 fenyőféle és 200 lombos fa és cserje van, van köztük 100–115 éves példány is. És ha ez még mind nem lenne elég, szuper ökojátszótér van a kicsik legnagyobb örömére, és borászat, minőségi étteremmel a nagyobbak szórakoztatására.

hirdetes

Húsvét a Folly Arborétumban

A Húsvét az egyik legfontosabb ünnepünk, és sokszor a tavasz érkezése alkalmából is szeretnénk kicsit kimozdulni, kirándulni egyet ilyenkor. Mi a Folly Arborétumot ajánljuk úti célnak, hiszen különleges programokkal készülnek ez alkalommal is a húsvétra. „Virágillat, ezerszínben pompázó évelők, élettel teli, örökzöld kert, vidám tavaszi programok – a Follyban ezzel köszöntjük a kereszténység legnagyobb ünnepét, a Húsvétot. Az ünnep alkalmából kinyit Panoráma kávézónk, ahol a Folly tavaszi süteményei is megkóstolhatók.”- hangzik az esemény beharangozója. Lesznek különleges séták fnyfestéssel összekötve, és interaktívszabadulószoba is. Remek gyerekprogramok is lesznek, hétfőn például közös tojáskeresés. A részletes programot ITT találjátok.

hirdetes

ITT pedig egy személyes úti beszámolót találhatok a Folly Arborétumban tett látogatásunkról. Érdemes elolvasni, hiszen sok hasznos tanácsot megosztunk benne veletek.  

Lapozd végig a képgalériát is!


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hízott libából előállított termékek

Hungarikum. Magyarországon a hízott lúdárutermelés – kulturális és gasztronómiai... Tovább

Bababarát wellness

Bababarát wellness? A wellness pozitív hatásait mindannyian jól ismerjük, ha másért nem... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Utazás