hirdetes

Mi az a fordított adventi naptár, és hogyan készíthetsz te is? Mutatjuk!

Noémi Vida

Pislogunk kettőt, és már el is érkezett az advent. Rendhagyó évet zárunk, legyen ez az adventi ünnepvárás is kissé rendhagyó, és hagyományos adventi naptár helyett készíts idén te is fordított adventi kalendáriumot, mutatjuk hogyan!

Fordított adventi kalendárium készítése

Mi az a fordított adventi naptár?

Neked is felkeltette a kíváncsiságodat ez a fordított adventi naptár dolog, érdekel, hogy mi is az a fordított adventi kalendárium? Ugye a hagyományos adventi naptár azon az elven működik, hogy minden nap kapunk valami kis apró ajándékot, a fordított adventi kalendárium éppen ellenkezőleg, azon az elven működik, hogy minden nap adunk egy kis apróságot. A karácsony lényege a szeretet, a gondoskodás, és te is tudod, jobb adni, mint kapni! 

Hogyan működik a fordított adventi naptár?

Tehát ez egy olyan naptár, amiből nem kiveszünk minden nap, hanem belerakunk. Egész egyszerűen csak fogni kell egy dobozt, vászontáskát, vagy bármilyen más tároló alkalmatosságot, kinézni egy civil szervezetet, gyermekotthont, családot, iskolát, amit támogatni szeretnénk, és már készülhet is a fordított adventi naptárunk. Minden nap beleteszünk valamit, a felajánlott fél számára, és ha elkészült célba juttatjuk. Ezt akár lehet közösen is csinálni, például kirakni a munkahelyre a dobozt, de a gyerekek is biztosan élvezni fogják, ha elmeséljük nekik, hogy más gyerekeknek készítjük, akiknek nincs ennyi játékuk, és ennyi ruhájuk, meg édességet sem tudnak enni. Az interneten olyan beszámolókat találtam, hogy a gyerekek oda-meg vissza voltak a gondolattól, és minden nap lelkesen várták, hogy mi kerülhet a dobozba, jó szívvel válogatták az édességet társaiknak, és még saját játékaikból is ajánlottak fel. 

hirdetes
hirdetes

Mi kerüljön a fordított adventi naptárba?

A fordított adventi naptár készítésénél az a legfontosabb, hogy folyamatosan tartsuk szem előtt, hogy kinek készül a doboz. Igyekezzünk olyasmivel megtölteni a „kalendáriumot", amely hasznos, örömet okoz és nem romlandó. Tehetünk bele tartós élelmiszert, konzerveket, lisztet, tésztákat, gyerekeknek nem romlandó édességet, olyanokat, aminek mi is örülnénk, kozmetikai szereket gondosan becsomagolva, hogy ki ne folyjanak, sérülésmentes ruhákat, például sálat, sapkát, tornazsákot, könyveket, színezőket, játékokat, plüsst, iskolaszereket, rajzeszközöket, bögrét, karácsonyi dolgokat, csillagszórót, illatgyertyát. Nem kell, hogy új dolog legyen, lehet szép állapotú könyv, amit már nem fogunk elolvasni, a gyerekek megunt játékai, régi ruha, ami tökéletes állapotban van, vagy bármi olyan, amit nem használunk, de más még hasznát veheti. Végig három dolgot kell szem előtt tartani, olyan dolgot kell belerakni a csomagba, ami: nem romlandó, nem rongálódott és tiszta, tényleg hasznos!

Kinek add, hogyan válassz?

A koronavírus miatt nagyon sokan kerültek idén rossz helyzetbe sajnos, persze vannak, akik enélkül is rossz helyzetben voltak. Nézz körül a környéken, van-e olyan család az ismeretségi körben, akinek szüksége van segítségre, ha nem, akkor pedig vedd fel a kapcsolatot valamelyik civil szervezettel, vagy keress fel egy gyermekotthont. De, ha a karácsonyi nagy nyüzsgésben nincsen felesleges energiád és időd erre, akkor is segíthetsz, méghozzá az Ökomenikus Segélyszervezet virtuális fordított adventi naptárja segítségével, amit IDE kattintva érhetsz el.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rákóczi túrós

Rákóczi túrós: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. Sokan nem is tudják, de nem a... Tovább

Csobánc

Csobánc: A Balton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Csobánc közülük az egyik. Mivel a... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!