notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Híres forgatási helyszínek Magyarországon!

Híres filmek forgatási helyszínei Magyarországon

LK
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sokszínű hazánk az elmúlt évtizedek során meglepően sok nemzetközi sikerfilmhez adott már hátteret valamilyen formában. Különösen az ezredforduló óta hallhattunk róla gyakrabban, hogy „X-Y filmcsillag Budapesten forgatja legújabb filmjét”.

Híres forgatási helyszínek Magyarországon!

Ez nem véletlen, hiszen Magyarország több szempontból is kiváló forgatási helyszín Hollywood számára. Ott vannak például főváros múlt századi épületei (és egész városrészei), az olcsóbb forgatási lehetőségek, illetve a különösen jól felszerelt és korszerű magyar stúdiók is, ahol nem egy digitális effektekben gazdag világsiker készült az elmúlt években.

 

De egész pontosan hol is készültek ezek a hazánkban forgatott külföldi filmek? Az alábbiakban első sorban nem a filmek, hanem a helyszínek szerint mutatjuk be hazánk nemzetközi filmművészetben betöltött szerepét!

 

Gellért Gyógyfürdő

Budapest egyik legnépszerűbb és legszebb fürdője/látványossága kétségtelenül a Gellért Gyógyfürdő. Az egyedi designját alkotó Zsolnay mozaikok és látványos szobrok több hazai reklámban is feltűntek már, de kisebb csoda, hogy nem figyelt fel rájuk több külföldi filmkészítő. A Gellért Gyógyfürdő egyetlen komolyabb nemzetközi filmalkotásban tűnik fel, ami nem más, mint a 2002-es Én, a kém.

hirdetes

 

New York Kávéház

A New York Kávéház a New York-palota elképesztően luxus berendezésű épületében található. A szálloda épületét 2006-ban újították fel, miután csatlakozott a Boscolo lánchoz. A páratlan szépségű épületet belülről igazából nem is lehet szavakkal leírni – a reneszánsz-barokk Art Nouveau látványvilág mindenkit magával ragad, aki betér ide. A szálloda/kávéház aranyozott beltere a 2012-es Bel Ami – A szépfiú című filmben jelenik meg egy rövid időre.

Híres forgatási helyszínek Magyarországon!

Budapesti Operettszínház

A festői Budapesti Operettszínház 1984-ben épült, és a bécsi Fellner & Helmer duó építészeti zsenialitását dicséri. Az épületet 2001-ben újították fel, amikor is a látványvilág márvány felületekkel, bársonnyal és stukkóval gazdagodott. Egyetlen film helyett egy minisorozat jeleneteiben tűnik fel, amelyet az egyébként magyar származású Houdiniről forgattak – a 2014-es sorozat szintén az ő nevét viseli, és a History Channel készítette.

hirdetes

 

Nyugati pályaudvar

Budapest egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja sokak hétköznapi utazásainak egyik állomása. Az 1877-ben épült pályaudvar többek között egy klasszikus fapados váróteremmel és a szocializmusból megmaradt üvegszálas ülésekkel büszkélkedik. A Nyugati pályaudvar a 2001-es Kémjátszmában tűnik fel, míg a Keleti a 2008-as Good: A bűn útjai című filmben „szerepel”.

 

Bálna

A Duna partján ékeskedő Bálna nevet viselő épület az egész városban egyedinek mondható. Az üveg, acél, alumínium és tégla alkotta épület futurisztikus külsejével igencsak kitűnik a város látképéből. A holland Kas Oosterhuis tervezte épület olyannyira jóra sikeredett, hogy a 2015-ös nagysikerű Mentőexpedíció című filmben egy földi űrközpontot „alakított”. Külön érdekesség, hogy a film Marson játszódó jeleneteit a közeli Korda Filmstúdiókban vették fel.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
292 334
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 954 341
Közösség
hirdetes

Szótár

Gróf Széchenyi István szellemi hagyatéka

Gróf Széchenyi István szellemi hagyatéka: hungarikumnak számít. A legnagyobb magyar ember... Tovább

Gyilkos-tó

Gyilkos-tó: Erdély egyik fő látványossága, melyhez ezernyi legenda csatolható. A Gyilkos-tó... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 151

Átlagos értékelés: 4.7

Érdekességek Magyar Magyarország