hirdetes

Ez várható idén a Forma 1-ben

A modernkori Forma 1-re mindig is jellemző volt, hogy változatatni kellett a szabályrendszereken, mert mindig volt egy-két alakulat, amely jobban tudott alkalmazkodni az adott évi szabályrendszerhez és uralta a nagydíjhétvégéket. 2017-ben megint eljött a változtatások ideje. Megnéztük, hogy mi voltozott.

2017-es várakozások  Forma 1-ben

A régi Forma 1-re inkább az volt a jellemző, hogy több csapat és ezáltal több pilóta versengett egymással a világbajnoki címért. Azonban ez a tendencia megváltozott a 90-es évek második felében. Talán minden a Mclarennel és Häkkinennel kezdődött, hogy azt felváltsa a Schumacher és a Ferrari uralma. Következett a Red Bull dominancia, hogy aztán a Mercedes tarolja le a világot. Ennek is köszönhető az, hogy ma már lehet sorozatban 3-4 vb címet is nyerni, mivel aki az egyik évben előnyt szerez, azt pokolian nehéz behozni a következő szabályváltoztatásokig. Általában pont ez az oka annak, hogy ilyen sűrűn hozzá kell nyúlni a regulákhoz.

hirdetes

2017-ben tehát eljött az újabb változtatás ideje. Szélesebb, hosszabb, nehezebb autók, laposabb hátsó szárnyak, nagyobb gumik. Sokkal szebbek lettek tehát a kocsik, ahogy Hamilton fogalmazott, úgy néznek ki mint a vadállatok.De mi váltott még az idei évben? Ennek is utánajárunk a következő oldalon!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ipoly

Ipoly: A nagy magyarországi folyók egyike. Az Ipoly egy folyó Szlovákiában és Magyarországon,... Tovább

Kossuth Lajos

Kossuth Lajos: Udvardi és kossuthfalvi Kossuth Lajos (Monok, 1802. szeptember 19. – Torino,... Tovább

Tovább a lexikonra
Sport