hirdetes

Változások a Forma-1-ben! Melyik csapatba látjuk jövőre kedvenc pilótánk?

Oláh Tamás

Az idei szezon korán sem mondható átlagosnak a Formula-1-ben. Erre a sportágra is komoly hatást gyakorolt a vírust. Versenyek maradtak el és a versenyzők között is volt, olyan, akinél diagnosztizálták a vírust. Habár a helyzet rendeződni látszik rengeteg váltózásokra lehet számítani a csapatok felépítésében.

Forma-1 pilóták

Váltani kényszerült Sebastian Vettel

A német pilóta jövője bizonytalanná vált, amikor a Scuderia bejelentette, hogy 2021-ben nem hosszabbítja meg a vele kötött szerződését. Több sportlap szerint Vettel nem bízta a véletlenre és már meghozta a döntést a jövőjét illetően. Az Aston Martin néven ismerhető Racing Pointtal állapodott meg és több éves szerződésre lehet számítani. A kapcsolatot már pár hónapja felvették a versenyzővel és a hír bejelentését a két silverstone-i verseny közé tervezték, de számításaikat alaposan keresztbe húzta, hogy Sergio Pereznél koronavírust diagnosztizáltak. Az ő helyét veszi át a német pilóta.

A csapat arra számít, hogy a négyszeres világbajnok nem csak egy átlagos versenyző, hanem az Aston Martin nagykövete lesz a sportágban. Vettel a csapat tulajdonosával Lawrence Stroll-lal állapodott meg jövője kérdéséről, de nemrég a Mercedes főnöke Toto Wolf is arról nyilatkozott, hogy a pilóta az ő csapatuk értékes tagja is lehetne.

hirdetes

A Mercedes is megnevezte egyik sofőrjét

A Mercedes még a hétvégi nagydíj előtt megállapodott a már 2017-óta náluk versenyző Valtteri Bottas-szal, akinek így már nem kell izgulnia, hogy megfelelő helye lesz a sportágban. A pilóta jövőre is a stuttgarti gyári csapat versenyzője lesz és a hatszoros címvédő világbajnok Lewis Hamilton-nal is hosszabb távra tervez a csapat. 

A finn pilóta nyolc futamon győzedelmeskedett eddig és 2017-ben harmadik, tavaly pedig második helyen zárt a versenyzők összesített pontversenyén.

hirdetes

Lewis Hamilton jövője a Mercedesnél

A sikeres pilóta szerződése 2020 végén lejár és már itt lenne az idő ennek meghosszabbítására. A Mercedes egyértelműen készen áll arra, hogy további 3 évre leigazolják a pilótát csapatukba, aki már nem kevés vizet hajtott a malmukra. Arról nem sokat tudunk, hogy az angol versenyző pontosan mire készül, de korrábbi bejelentkezéseiben, arra kaptunk utalásokat, hogy lehet ez lesz a versenyző utolsó három éve a sportágban. Ami eléggé megdöbbentő tekintve, hogy Raikönnen már a negyvenes éveiben jár és még mindig képes meglepetést okozni a képernyő előtt ülőknek.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Nádasdy-kastély

  Nádasdy-kastély: Az egyik legszebb megmaradt magyar kastély manapság. A... Tovább

Magyar Szent István-rend

Magyar Szent István-rend: kitüntetésfajta Magyarországon. A Magyar Szent István-rend a... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Külföld Magyarország Sport