hirdetes

Ilyen csodálatos fotókat még biztosan nem láttatok a magányról!

Magyarország északi részén, Palócföldön járunk, egy olyan kicsi zsákfaluban, hogy a helyiek gyakran azt mesélik, még az oroszok sem találták meg őket a világháború idején. A képeken Rózsi néni játssza a főszerepet, ő viszont sajnos ma már nem lehet köztünk, ugyanis elhunyt. A Mohos Zsófia által készített szívmelengető fotók azonban az egész világot bejárták, így még senki nem mutatta be a magányt! 

Ilyen csodálatos fotókat még biztosan nem láttatok a magányról!

Fotók forrása: Mohós Zsófia Facebook – facebook.com/photosophiae

Rózsi nénit gyerekkorom óta ismerem, de először 3 éve látogattam el hozzá, kifejezetten azzal a céllal hogy meséljen nekem a régi időkről, a saját életéről. Azóta már többször jártam nála: szeretek minél többet hallani a múltról és vele együtt egy kicsit újra átélni az élményeit: jót is, rosszat is.

 

 

Még néhány évvel ezelőtt is kimeszelt tavaszonként, a házba bevezetett víz helyett pedig mindig a kútból meri a vizet a főzéshez, mosakodáshoz.

"Tizenketten voltunk testvérek. Mindegyikünknek egy-egy ruhája volt, amit édesanyánk varrt. Sokára mentem férjhez, már 21 elmúltam."

hirdetes

 

A következő oldalon folytatom! 

Ilyen csodálatos fotókat még biztosan nem láttatok a magányról!

"Nem tudom, jövőre hogyan tudnám behordani a fát, de minden megoldódik. Három éve kórházba kerültem és meg akartak műteni de én nem engedtem. Mi lett volna addig a tyúkokkal, meg a kerttel?"

 

"Éjjelente három rózsafűzért is elmondok. Mások azt mesélik, ha nem tudnak aludni, bekapcsolják a tévét. Engem nem köt le az ilyesmi. A fiatalokért imádkozom leggyakrabban."

 

Ilyen csodálatos fotókat még biztosan nem láttatok a magányról!

Sokszor hallottam tőle: "A legfontosabb a hit, a remény és a szeretet. Hol lennék én most e három nélkül?"

 

"Néha azt gondolom, nincs már értelme a nagy kertnek. Aztán eljön a tavasz, eljön az idő, hogy felszántassam, sokba kerül, na, de ez a rendje a dolgoknak…Vigyél egy kis petrezselymet és adok még bazsalikomot, frisset. Küldenék haza szilvát is, de hát idén nem sok volt sajnos."

hirdetes

 

Búcsúzáskor újra elmondja: "Megtart engem a hit, remény, szeretet. Meg az akarat." - teszi hozzá derűs mosollyal.

 

És én újra úgy megyek haza, hogy már útközben végigpörgetem a képeket, felidézem a mondatait. Újra csak arra tudok gondolni: sietni kell a megörökítéssel... egyre kevesebben vannak, akiket még visz az akarat.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

2014-es választások

 A rendszerváltás utáni hetedik országgyűlési választást Magyarországon 2014. április... Tovább

Rendezvényhelyszín

Rendezvényhelyszín hotelben   Ha rendezvényhelyszín, akkor hotel? Számtalan előnyt... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarság