hirdetes

Fedezd fel a fővárost! Ezeket a helyeket nem hagyhatod ki!

LK

Sokan külföldön szeretnék tölteni idén a nyaralásukat, és habár a környező országok, vagy a távolabbi „birodalmak” néhány igen egyedi élményt kínálnak, ugyan ez elmondható hazánkról is. Magyarország szíve, Budapest azonban nem hiába olyan népszerű a külföldi turisták között – a két, egymástól merően eltérő városrész még azok számára is kincseket rejtegetnek, akik határainkon belüli szórakozásra és élményekre vágynak. Készen állsz felfedezni a magyar fővárost? Mutatjuk, hogy mit nem szabad kihagyni!

Ezeket a helyeket nem hagyhatod ki, ha Budapesten jársz!

A Budavári Palota

A több évszázados Budavári Palota látványa kétségtelenül képeslapra illő, de éppen ennyire gyönyörű a környező városrészekre nyíló kilátás is, amely azok jutalma, akik megmásszák az épületkomplexumhoz vezető emelkedőket. A kényelmesebbek (vagy a nehezebben mozgók) számára a Budavári sikló biztosít gyors fel- és lejutást a Duna partja és a Palota épületei között.

A palotát régies épületek veszik körül, amelyek főleg a barokk korszakot idézik külsejükben. Ezen a környéken akár órákra is „elveszhetnek” azok, akik szeretnének minden látnivalót megtekinteni.

Ha már a Budai Várban járunk, mindenképpen érdemes kiélvezni a csodálatos kis utcák hangulatát és eltölteni egy kellemes éjszakát a fantasztikus Pest-Buda Boutique Hotelben. Csodálatos kívül belül, ahol belvárosi, mégis csendes környezetben élvezheted ki a pihenést egy hangulatos boutique hotelben. Bővebb információért ide kattints: hotel a budai várnegyedben.

A termálfürdők

A budapesti termálfürdők (hasonlóképpen az előbb említett palotához) pihentető időutazásra invitálják a látogatókat. A fővárosban már a XVI. században több fürdő is működött, amiket a török megszállók építettek ki 150 éves ittlétük során. Mivel termálvízzel „működnek”, így nem csupán kellemes kikapcsolódást kínálnak, hanem számos ízületi és izomproblémát is képesek enyhíteni.

hirdetes

Egy városnéző séta

A vezetett budapesti körutazásokhoz gyakran ingyenesen lehet csatlakozni, a város pedig igazán bővelkedik az ilyen lehetőségekben. Lényegében minden témában rendeznek ilyen túrákat – az érdeklődők a város kommunizmus alatti történetét, az utcaművészeteket és sok más területet is felfedezhetnek.

hirdetes

A buszos városnézések kényelmesebb lehetőséget biztosítanak a nagyobb távok megtételéhez, mindeközben kiemelve a főváros érdekesebb különlegességeit.

Ezeket a helyeket nem hagyhatod ki, ha <a class="autolinkeles" title="budapest" href="https://www.magyarorszagom.hu/budapest.html">Budapest</a>en jársz!

Látogass el Európa legnagyobb zsinagógájába

A XIX. században épült Dohány utcai Zsinagóga egy kívül-belül szemet gyönyörködtető épület, amely közvetlen kapcsolatban áll a város XX. századi történelmével.

A látványos épület felfedezését követően a közeli temetőbe is el lehet látogatni, amely a holokauszt áldozatainak emlékét őrzi magában – ez a hely külön érdekesség lehet azok számára, akik történelmi felfedezőtúrára érkeznek a városba.

Fedezd fel a Központi Vásárcsarnokot

A központi Vásárcsarnok épülete már kívülről is letaglózó látványt nyújt, falai pedig Budapest egyik legforgalmasabb pontját őrzik. A csarnok földszintjén friss terményeket kínáló árusok hada sorakozik, és itt találjuk a húsokat illetve halakat áruló pultokat is. Egy emelettel feljebb a helyben fogyasztható készételek kavalkádja várja az éhező vásárlókat – a legtöbb jellegzetes magyar fogás töménytelen mennyiségben megtalálható itt. A csarnok felfedezését az ajándékos pultok böngészésével érdemes zárni.

A Szent István Bazilika

Végezetül a Szent István Bazilika is megér egy misét – a lenyűgöző épület 1905-ben készült el, és hazánk első királyának állít emléket. A belső dizájnban való gyönyörködés után irány az épület teteje, ahonnan páratlan kilátás nyílik az egész városra.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kő-lyuk

Kő-lyuk: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal lehetünk büszkék.  Az 1944-ben feltárt... Tovább

Lázár Vilmos

Lázár Vilmos: Szkárosi Lázár Vilmos honvédezredes, az aradi vértanúk egyike. Bár... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!