hirdetes

Márciusi zöldség és gyümölcs kavalkád a konyhában – Főzzünk szezonális alapanyagokból!

ZH
szezonális zöldségek

Klasszikus póréhagyma krémleves

Elkészítési idő: 30 perc 
       
Hozzávalók 4 adaghoz:

•    2 db póréhagyma
•    2 db burgonya
•    3 dkg vaj
•    1 közepes szár zeller
•    só, bors
•    200 ml habtejszín
•    1 l alaplé


Elkészítés:

hirdetes

1.    Karikákra vágjuk a póréhagymát és a zellert, a krumplit felkockázzuk.
2.    A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a póréhagymát és 2-3 percig kavargatjuk. Utána jöhet hozzá a zeller, 2 perc alatt összefőzzük őket, majd ugyanez a             folyamat a krumplival. Ha ez meg van felöntjük az alaplével.
3.    Ízlés szerint sózunk és borsozunk, hagyjuk főni 20 percig.
4.    Ha már minden megpuhult egy botmixer segítségével pürésítjük és hozzáadjuk a tejszínt, majd még egyet forralunk rajta.

Kész is! cheeky Jó étvágyat!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rubik kocka

Rubik kocka: napjainkban is az egyik legnépszerűbb játéknak számít világszerte. Rubik-kocka... Tovább

Elie Wiesel

Elie Wiesel: a 14 magyar Nobel-díjas tudós egyike.  1986-ban Nobel-békedíjat kapott, mint... Tovább

Tovább a lexikonra
Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!