hirdetes

Fran Palermo a Vitkovics Klubban

SFV

A Vitkovics Alkotóház, a  modern művészeti alkotások múzeuma Egerben idén nyáron indította el összművészeti programsorozatát Vitkovics Klub néven, ahol helyet kapnak mind irodalmi, mind zenei, mind képzőművészeti események – ráadásul gyakran karöltve. Erre az együttműködésre  kitűnő példa a tegnap lezajlott Fran Palermo koncert is, melynek „előzenekara” a Szövegtrafik volt, egy villámfelolvasás keretein belül.

Kortárs művészet

Vitkovics Klub

A rendezvénysorozat idén augusztus 4-én kapott szárnyra első eseményével a Carson Coma – Nemazalány – Szövegtrafik rendezvénnyel, ahol a két előadó koncertje között szólalhattak meg a kortárs irodalmi alkotóközösség hangjukat hallatni kívánó tagjai. Volt már azóta Mörk, Ohnody Live Act és Trampúr koncert is, sőt, még a ’Trafik egy önálló felolvasóestje is helyet kapott a programsorozatban.

Fran Palermo koncert és villámfelolvasás


A pénteki esemény este hét óra környékén indult, amikor Galda Gábor Attila, az irodalmi kör szervezője köszöntötte a közönséget és felkonferálta az első felolvasót. Ezt követően 6 kreatív irodalomszerelmes előadását hallgathattuk meg, melyek keretén belül saját verseik mellett Szabó Lőrinc örök klasszikusa, a Semmiért egészen is elhangzott.

hirdetes


Ezt követően lépett a porondra a Fran Palermo, a magyarországi indie-rock méltán neves képviselője. Hangszerek tekintetében helyet kapott a gitártól kezdve a trombitáig minden, így egy igazán különleges hangzásélményben lehetett része a résztvevőknek. A koncert elején a közönség soraiban leginkább a csodálkozó tekintetek és a bátorkodó lötyögések domináltak, majd a hangulatot olyan mértékben sikerült felkorbácsolnia a zenekarnak, hogy a dermesztően hideg időben is egyre többen perdültek táncra.

hirdetes

A Vitkovics Klub soronkövetkező eseménye


A Vitkovics Klub a továbbiakban is vár minket összművészeti programjaival – legközelebbi eseményük a Sorbonne Sexual  magyar alternatív zenekar koncertje, melyre október 22-én pénteken este hét órai kezdéssel kerül majd sor.


Gyertek el Ti is és legyetek aktív részesei az egri kulturális életnek!
 

Fotó: Tihanyi Krisztina

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Istállós-kő

Istállós-kő: Az Istállós-kő egy hegy, a Bükk-vidék második legmagasabb pontja. 958,1... Tovább

A karikásostor

A karikásostor: Tradícionális magyar eszköz, mely az alföldi pásztorok és betyárok... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Hírek Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás