hirdetes

Csodálatosan tiszta Freddie Mercury hangja

magyarorszagom.hu, ZH

Freddie Mercury egy ikon volt, a most következő videó is erről tesz tanúbizonyságot, levették a háttérzenét a daláról, így csak az ő hangját hallhatjuk, nem igazán találom rá a szavakat, hallgasd meg inkább te is! 

Levették a háttérzenét Freaddie Mercury daláról, hallgasd meg, milyen csodálatos hangja van!

2016-ban lett volna Freddy Mercury 70 éves. S bár már nincs közöttünk, mégis tovább él mint a rockzene legnagyobb legendás alakja. Nemcsak kiváló előadó volt, a hangjai is aranyból volt. A filmben Freddiet hallják, amint a Queen együttessel a klasszikus “We are the champions” című dalt énekli, de így azonban még soha nem hallottuk.

Egy lelkes Youtube felhasználónak köszönhetően, a következő filmben a háttérzenét levették és csak Freddie hangját hallhatjuk, nekem leesett az állam, nem találtam a szavakat sokáig, egyszerűen csodálatos!

 

Freddie Mercury, született Farrokh Bulsara (Stone Town, Zanzibár, 1946. szeptember 5. – London, 1991. november 24.) párszi indiai származású brit énekes és zenész, a Queen rockegyüttes egykori énekese és dalszerzője. Fő dalszerzőként jelentősen meghatározta az együttes stílusát, a legtöbb sikeres dalukat ő írta. Az 1980-as évek közepén szólókarrierbe kezdett, és Montserrat Caballé opera-énekesnővel közösen operai hatású könnyűzenei albumot készített Barcelona címen. Gyakran azonosítják magával az együttessel, népszerűsége többször háttérbe szorította az együttes többi tagját. Általános vélekedések szerint az egyik legtehetségesebb könnyűzenei énekes, és kivételes tehetségű frontember és koncertzenész volt. 

hirdetes

Halála után öt évvel 1996-ban a svájci Montreux-ben szobrot állítottak Freddie Mercurynak a Genfi-tó partján. 1999-ben a Brit Királyi Posta millenniumi bélyegsorozatában más hírességek között Freddie Mercury is helyet kapott. Az énekes a 19 pennys darabon szerepel. 2016. szeptember 1-jén a Zanzibáron született Freddie Mercury első londoni otthona, szülői háza megkapta a híres angol személyekhez köthető épületeknek adható Kék Plakettet az English Heritage szervezettől. Az avatási ünnepségen Brian May, a Queen egykori gitárosa, és Mercury testvére, Kashmira Cooke leplezték le a plakettet, melyen az „Itt élt Freddie Mercury (Fred Bulsara) 1946–1991, énekes és dalszerző” felirat olvasható.

hirdetes

2016. szeptember 5-én (születése 70. évfordulóján) Brian May, aki asztrofizikusként a NASA-nál dolgozott, bejelentette, hogy a 17473 sorszámú, 1991 FM3 jelű kisbolygónak a Nemzetközi Csillagászati Unió Kisbolygó Központja a 17473 Freddiemercury(wd) nevet adta. 2018 októberében mutatták be a Bohém rapszódia című filmet, mely Mercury életét és a Queen történetét mutatja be. Mercuryt a filmben Rami Malek alakítja.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Egri piros alma

Egri piros alma: Eger környékén, Noszvaj községben fedezte fel Kovács Sándor és magyar I.... Tovább

Nagysándor József

Nagysándor József: Nagysándor József honvéd vezérőrnagy, az aradi vértanúk egyike. 1803.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld Retró
X
Kövess minket facebookon!