hirdetes

Friss zöldség és gyümölcs kiszállítás Balatonon! | Teszteltem, és bátran ajánlom!

CsN

Az elmúlt hetekben a vásárlás teljesen más aspektusa lett központi kérdés a háztartásokban. A járvány előtti túlfogyasztás teljesen általános lett, majd a járvány kezdetekor beindult a kényszervásárlás és a felhalmozás. Egy idős nagyszülővel és két kisgyermekkel én is úgy határoztam, hogy komolyan veszem az otthon maradást: nekik, és magunknak is inkább ilyen szolgáltatásokat választok… Balatonon élünk, ott egy picit később indultak be az ilyen szolgáltatások, de szerencsére viszonylag hamar megtaláltam a számunkra tökéletes ételkiszállító céget – amelyet, ha Te is Balaton környékén élsz, bátran ajánlok tapasztalataim alapján.

 

Aztán persze a hetek alatt lazult a szigor, de a rendelés olyan jól sikerült, hogy egyelőre úgy tervezem, maradok az ilyen beszerzésnél! Minek mászkáljak gyerekkel, ha házhoz hozzák a gyümölcsöt, zöldséget? :)

 

Az alábbiakban saját, személyes tapasztalatomat olvashatjátok. 

Zöldség- és gyümölcs kiszállítás Balatonon: megtaláltam a legjobb kiszállító céget!

(a kép forrása: www.groenkwebshop.hu – de az alábbiakban saját fotót is csatoltam :) )

Mára elég sok környékbeli házhozszállítás szolgáltatást próbáltunk ki különböző boltokból. A nagy multikkal kapcsolatban sajnos igen negatívak a tapasztalataim: az árunak csupán a fele érkezett meg, a kiszállítón se maszk se kesztyű, sőt, az egyik még beteg is volt… A rendelt zöldségek és gyümölcsök pedig… hát korántsem mondhatóak szépnek, vagy éppen frissnek. 

Pedig a zöldség és a gyümölcs nekünk alapvető élelmiszernek számít. Nagyon fontosnak tartom, hogy gyerekeim még most, a koronavírus válság idején is egészségesen táplálkozzanak amíg erre van lehetőség!

Ezek a tapasztalatok sarkalltak arra, hogy más megoldást keressek. Fontos volt számomra, hogy:

-    friss és szép árut kapjak 
-    ne legyen indokolatlanul drága
-    megbízható határidőn belül történjen a kiszállítás
-    támogassam a magyar kisvállalkozásokat
-    legyen egyszerű a megrendelés folyamata
-    a lehető legmagasabb fokú biztonságot tudja érvényesíteni a kiszállító cég (maszk és kesztyű szerintem itt alap…)

Egy barátnőm ajánlotta a GROENK céget, akik Balatonon, Budapesten és Budapest környékén vállalnak zöldség- és gyümölcs kiszállítást. Korábban zöldség nagykereskedésként dolgoztak – de egy ügyes üzletember mindig gyorsan reagál a változásokra, így ma már kiszállítást is vállalnak… szerencsére nekünk, hétköznapi embereknek is. 

Persze ma már nem rendelek össze-vissza mindenhonnan (a fentebb említett rossz tapasztalatom miatt), utánajártam kicsit a vállalkozásnak. Ezeket a szempontokat vettem figyelembe:

Friss és szép gyümölcsök és zöldségek házhozszállítása

Nálam a minőség nagyon fontos, pláne azért, mert nem rendelek minden nap új árut. Ha a zöldség és gyümölcs friss, akkor tovább eláll – ez ilyen egyszerű. 

Mint kiderült, a GROENK fő profilja, hogy (a válság előtt) jól menő éttermeknek szállított zöldséget és gyümölcsöt – ez pedig Nekem elég garancia volt arra, hogy ezt a pontot kipipáljam. 

Egy kicsit előre szaladok, mert szeretném Neked megmutatni mit kaptam. Ezt a fotót a kiszállítás után készítettem, így érkezett meg a rendelt csomagom:

Kép forrása: saját fotó (látjátok azt a petrezselymet?! :) )

 

Ár/érték arányban megfeleljen, azaz ne legyen indokolatlanul drága

Bár pontosan tisztában vagyok a hazai kisvállalkozások helyzetével, nehéz megélhetésével, azért a pofátlan lehúzást nem szeretem. 

hirdetes

Szerencsére a GROENK webshopja ebből a szempontból szuperre sikerült, jól átlátható. Információim szerint egyre több magyar termelői árut forgalmaznak, valószínűleg éppen ezért az áraik is jók. Például:

-    1 kg piros burgonya – 315 Ft.-
-    1 kg vöröshagyma – 255 Ft.-
-    1 kg alma – 385 Ft.-
-    1 kg narancs – 590 Ft.-

De még olyan dolgok is szerepelnek a kínálatban, mint:
-    Mangó – 690 Ft/db
-    Cserepes bazsalikom – 499 Ft.-
-    Áfonya – 790 Ft/125 gr.
-    Tojás – 45 Ft/db

Ez az én elvárásaimnak abszolút megfelel. Semmivel nem drágább, mint bármelyik nagyobb üzletben megvásárolni ezeket. 

Megbízható határidőn belüli kiszállítás

Az szerintem semelyik vállalkozástól nem elvárható, hogy tegnapra szállítsák ki a megrendelt árut a jelenlegi időszakban, azt azonban elvárásként tűztem ki, hogy ne kelljen 2-3 hetet is várnom akár. Budapesten és környékén a cég pár munkanapos határidőt ígért – ez így is lett, a rendelést követő 2. munkanapon meg is érkezett. 

A cég szombaton is szállít. Ha ma megrendeled a terméket, holnapután kézhez kapod (kivétel ez alól a vasárnap), az általuk vállalt szállítási területekre (Budapest és környéke), ráadásul Budapesten 15 000 Ft felett ingyenes a szállítás.  

További információkat a szállításról ITT találsz.

A magyar kisvállalkozások támogatása

Ez egy személyes meglátásom, és szeretném is „terjeszteni ezt az igét”, ezért mindenképp szánni szerettem volna rá néhány sort ebben a cikkben. A jelenlegi helyzet mindenkinek rendkívül nehéz. Rengeteg vállalkozás megy csődbe, rúgnak ki embereket, zárnak be helyeket – és ennek hosszú távon is beláthatatlan következményei lesznek.

A multik túl fogják élni a válságot – a szomszéd kisbolt, vagy éppen a GROENK mint magyar vállalkozás, azonban veszélyben van. Én a jelenlegi helyzetben nagyon támogatom, hogy amit csak tudunk azt hazai kereskedőktől vegyük meg – ezzel nem egy multinacionális vállalkozás vezérigazgatójának új autóját támogatod, hanem adott esetben a magyar kisvállalkozás tulajdonosának megélhetését, gyermekei taníttatását, stb. 

A GROENK-nél például az alma a Szatmárkerttől érkezik, de most indul a spárgaszezon, melyet egy mezőtúri termelőtől vásárolnak – így nem csak ezt a céget támogattam rendelésemmel, de a magyar kistermelőket is.

hirdetes

A megrendelés folyamata legyen egyszerű

Két kisgyereket nevelek itthon, miközben homeoffice-ban dolgozom. Nagyobbik fiam másodikos, rengeteg segítségre szorul a tanulásban, a kisebbik pedig enyhén szólva is hiperaktív korszakát éli… Ez most nem a panaszkodás helye, de számomra most minden megtakarított másodperc fontos, minden felszabadított perccel távolabb kerülök az idegösszeomlástól :)

Éppen ezért most nem fér bele, hogy valami borzalmasan logikátlanul összeállított webshop-on szerencsétlenkedjek. Volt olyan, amit ott is hagytam emiatt. A GROENK weboldala (elérheted IDE kattintva), nagyon logikus, átlátható és tényleg pillanatok alatt sikerült összeállítanom a rendelésem – ráadásul jóval rugalmasabb is (pl. mennyiségek terén), mint a multik rendelési felületei.

Biztonság a kiszállítás során

A bevezetőben már említettem, hogy az egyik multi kiszállító munkatársa még beteg is volt… Én ezen komolyan felháborodtam. Nem elég, hogy fertőzésveszélynek tett ki minket is, de a futárt is nagyon sajnáltam… ahol még most is betegen dolgoztatják az embert, az egy olyan munkahely, amit a legrosszabb ellenségeimnek se kívánnék.

Persze ez az a tényező, amit előre nem tudhatunk egy cégről, ezért is hagytam utoljára: szerencsére itt sem kellett csalódnom. A kiszállító maszkban, gumikesztyűben érkezett az előre megadott időpontban, a fizetés érintésmentesen zajlott (borítékban, előre kiszámolva adtam át az összeget, de a szállító elmondása alapján hamarosan bankkártyás fizetésre is lesz lehetőség).


Összességében tehát én már megtaláltam a zöldség és gyümölcs beszállítómat, emiatt már nem kell aggódnom. Ha valaki tud hasonlóan jó szolgáltatást húsra, azt szeretettel várom :)


Ha egy picit még ismerkednél a GROENK céggel:

•    website, ahol többet tudhatsz meg a cégről: https://www.groenkwebshop.hu/ 
•    webshop, ahonnan rendelhetsz: https://www.groenkwebshop.hu/kiszallitasi-informaciok​​​​​​​ ​​​​​​​
•    facebook: https://www.facebook.com/zoldseggyumolcshazhoz 
•    instagram: @groenk_hazhozszallitas 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Koronázási jelvények

Koronázási jelvények: A koronázási jelvények az uralkodói hatalom szimbólumai. A magyar... Tovább

Téli fagyi

Téli fagyi: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. Erősen megosztó, mivel sokkal... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!