Már nem kell sokat várni, hogy fülhallgató nélkül élvezhessük kedvenc zenéinket, úgy, hogy más ne hallja

Már nem kell sokat várni, hogy fülhallgató nélkül élvezhessük kedvenc zenéinket, úgy, hogy más ne hallja

VN

Az összekuszálódó fülhallgató zsinórok már rég a múlté! De nem, mi nem a vezeték nélküli fülhallgatókat fogjuk nektek bemutatni, hanem tényleg egy olyan technikát, amivel úgy lehet zenét hallgatni, hogy semmilyen eszközt nem kell még csak a füled közelébe sem tenni. találgatni, hogy melyik, a jobb és a bal, aggódni, hogy lemerült, vagy hogy otthon maradt, esetleg kényelmetlenkedni, mert kicsit szorít a fülhallgató? A Noveto Systems legmodernebb technológiájának köszönhetően ezt is elelejthetjük, és mindenféle fülhallgató nélkül élvezhetjük kedvenc zenéinket.

A legújabb fülhallgatóhoz fülhallgató sem kell

Mint a sci-fi filmekben

Képzelj el egy olyan világot, ahol a saját hangbuborékodban mozoghatsz! Azaz hallgathatod kedvenc dallamait, hangos számítógépes játékokat játszhatsz, filmet nézhetsz vagy navigációs utasításokat kapsz az autódban - mindezt anélkül, hogy megzavarnád a körülötted lévőket, ugyanis ők ebből nem hallanak semmit! Pont, mint a futurisztikus sci-fi filmekben, annyi a különbség, hogy ez már nem is annyira távoli valóság. Ez az izraeli Noveto Systems nemrég debütált zenelejátszó rendszere, ami, ha minden igaz, jövő év decemberben a boltok polcaira kerül. 

Hogyan működik?

A technológia egy 3D-s érzékelő modult használ, ami megtalálja és nyomon követi a fül helyzetét ultrahangos hullámok útján, hogy hangzsebeket hozzon létre a felhasználó füle mellett. A hang sztereó vagy térbeli 3D módban hallható, amely 360 fokos hangot hoz létre a hallgató körül – mutatta be korszakalkotó találmányát a Noveto System. De mit is jelent ez hétköznapi nyelven? Az elv tényleg a sci-fi filmekből származik, a technológia lényege, hogy egy asztali szerkezet egy térbeli érzékelő segítségével figyeli és követi a hallgató füleit, ahova ultrahang segítségével küldi el az úgynevezett hangbuborékokat. Tehát ehhez a módszerhez is kell eszköz, méghozzá egy leginkább hangfalra hasonlító sugárzó, de közvetlen a fülekhez nem kell semmit rögzíteni. Ez azt is jelenti, hogy közben az egyéb zajokat, zörejeket ugyanúgy lehet hallani, hiszen nincs semmilyen zajszűrő eszköz. Tehát ha valaki belép a szobába és elkezd beszélni, akkor azt hallani lehet, viszont ő nem fogja hallani, amit mi hallgatunk az eszköz segítségével. Egy egyszerű beállítás megváltoztatásával a hang követheti a hallgatókat, amikor elmozdítják a fejüket, ha pedig kimozdulnak a ható sugárból, akkor semmit sem hallanak a zenéből, vagy már lejátszott tartalomból. De mutatunk is egy videót az eszközről!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Béres csepp

Béres csepp" és a "Béres csepp: nemzeti értékünk, hungarikumunk . A magyar tudáshoz... Tovább

A karimatömítések tulajdonságai

Az azbesztmentes karimatömítések a lapos nyugvótömítések legelterjedtebb típusai. Számos... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Szórakozás