hirdetes

Már nem kell sokat várni, hogy fülhallgató nélkül élvezhessük kedvenc zenéinket, úgy, hogy más ne hallja

VN

Az összekuszálódó fülhallgató zsinórok már rég a múlté! De nem, mi nem a vezeték nélküli fülhallgatókat fogjuk nektek bemutatni, hanem tényleg egy olyan technikát, amivel úgy lehet zenét hallgatni, hogy semmilyen eszközt nem kell még csak a füled közelébe sem tenni. találgatni, hogy melyik, a jobb és a bal, aggódni, hogy lemerült, vagy hogy otthon maradt, esetleg kényelmetlenkedni, mert kicsit szorít a fülhallgató? A Noveto Systems legmodernebb technológiájának köszönhetően ezt is elelejthetjük, és mindenféle fülhallgató nélkül élvezhetjük kedvenc zenéinket.

A legújabb fülhallgatóhoz fülhallgató sem kell

Mint a sci-fi filmekben

Képzelj el egy olyan világot, ahol a saját hangbuborékodban mozoghatsz! Azaz hallgathatod kedvenc dallamait, hangos számítógépes játékokat játszhatsz, filmet nézhetsz vagy navigációs utasításokat kapsz az autódban - mindezt anélkül, hogy megzavarnád a körülötted lévőket, ugyanis ők ebből nem hallanak semmit! Pont, mint a futurisztikus sci-fi filmekben, annyi a különbség, hogy ez már nem is annyira távoli valóság. Ez az izraeli Noveto Systems nemrég debütált zenelejátszó rendszere, ami, ha minden igaz, jövő év decemberben a boltok polcaira kerül. 

Hogyan működik?

A technológia egy 3D-s érzékelő modult használ, ami megtalálja és nyomon követi a fül helyzetét ultrahangos hullámok útján, hogy hangzsebeket hozzon létre a felhasználó füle mellett. A hang sztereó vagy térbeli 3D módban hallható, amely 360 fokos hangot hoz létre a hallgató körül – mutatta be korszakalkotó találmányát a Noveto System. De mit is jelent ez hétköznapi nyelven? Az elv tényleg a sci-fi filmekből származik, a technológia lényege, hogy egy asztali szerkezet egy térbeli érzékelő segítségével figyeli és követi a hallgató füleit, ahova ultrahang segítségével küldi el az úgynevezett hangbuborékokat. Tehát ehhez a módszerhez is kell eszköz, méghozzá egy leginkább hangfalra hasonlító sugárzó, de közvetlen a fülekhez nem kell semmit rögzíteni. Ez azt is jelenti, hogy közben az egyéb zajokat, zörejeket ugyanúgy lehet hallani, hiszen nincs semmilyen zajszűrő eszköz. Tehát ha valaki belép a szobába és elkezd beszélni, akkor azt hallani lehet, viszont ő nem fogja hallani, amit mi hallgatunk az eszköz segítségével. Egy egyszerű beállítás megváltoztatásával a hang követheti a hallgatókat, amikor elmozdítják a fejüket, ha pedig kimozdulnak a ható sugárból, akkor semmit sem hallanak a zenéből, vagy már lejátszott tartalomból. De mutatunk is egy videót az eszközről!

hirdetes
 

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Születésnapi buli Budapesten

Egy jeles napot meg kell ünnepelni. A születésnapok fontos események az emberek életében,... Tovább

Veszprém

Veszprém: megyei jogú város a Közép-Dunántúli régióban, Veszprém megye és a Veszprémi... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Szórakozás