hirdetes

Fülöp herceg 10 legemlékezetesebb elszólása, ami téged is megmosolyogtat

VN, ZH

Szinte az egész világot sokkolta a hír, hogy életének 99. évében, április 9-én elhunyt Fülöp herceg, Erzsébet királynő férje. 99 éve alatt bizony volt néhány emlékezetes elszólása, amin utólag jókat lehet kacagni, ezek közül emelnénk ki 10-et.

Fülöp herceg elszólásai

Néhány szót Fülöp hercegről

A néhai Fülöp herceg Görög és a dán királyi hercegként született Görögországban, de családját még csecsemőkorában elűzték. Franciaországban, Németországban és az Egyesült Királyságban is végzett tanulmányokat, majd ezt követően 1939-ben, 18 évesen belépett a Brit Királyi Haditengerészetbe. Még ez év júliusában kezdett levelezni az akkor 13 éves Erzsébet hercegnővel, akivel 1934-ben találkozott először. A második világháborúban szolgált, majd ennek végeztével VI. György jóváhagyta frigyét Erzsébettel. De a hivatalos frigy előtt, amire 1974. november 20-án került sor, lemondott görög és dán királyi címeiről, felvette a brit állampolgárságot. Közvetlenül az esküvő után megkapta az Edinburgh hercege, Merioneth grófja és Greenwich bárója címeket, 1952-ben hagyott fel az aktív katonai szolgálattal, mikor felesége megörökölte a trónt. 1975-ben lett hivatalosan brit herceg. Négy gyermekük született: Károly herceg, Anna hercegnő, András herceg és Eduárd herceg. A brit uralkodói házastársak közül ő állt leghosszabb ideig az uralkodó mellett és a brit királyi család legidősebb férfi tagja volt. Mindenki várta a 100. születésnapját, nagy ünnepséget terveztek, ugyanis egyben ebben az éveben 75 éve lenne annak, hogy kimondták a boldogító igent. Azonban sajnálatosan év elején rossz közérzetre hivatkozva kórházba szállították és februárban beavatkozást végeztek el a szívén. 2021. április 9-én, két héttel azután, hogy elhagyhatta a kórházat, a windsori kastélyban hunyt el.

hirdetes

Fülöp herceg legemlékezetesebb elszólásai

1952 és 2017 (2017. augusztus 2-án visszavonult a közélettől) között 22 219 eseményen vett részt egyedül és 5496 beszédet tartott, ez idő alatt pedig bőven voltak jó kis elszólásai, viccelődései. A királyi család igazán színes, és izgalmas tagja volt, aki elég gyakran szurkálódott, de jól vette a poénokat is. Nézzük meg 10 legemlékezetesebb elszólását!

„Nem lehetsz itt régóta, hiszen még nem növesztettél sörhasat"- ez az abszolút kedvencünk, amit állítólag egy Budapesti turistának mondott 1993-as látogatása során.

"Hogy tudja annyi időre elzárni a tanulókat a piától, hogy megcsinálják a vizsgát?"- Skóciáról is meg volt a véleménye, ezt egy skót kresz oktatónak mondta.

hirdetes

"Csak egy skót képes túlélni a skót oktatást"- meg volt a véleménye…

"Úgy néz ki, mint egy torta hálószobája"- nyilatkozta fia, András otthonáról

"Ezennel megnyitom ezt a dolgot – legyen bármi is ez"- mondta egy 1969-es ünnepi megnyitón.


"Fel nem foghatom, hogyan válhat valaki ilyen sikeressé ilyen szörnyű dalokkal"- tényleg ilyen rosz Tom Jones?

"Ez olyan, mint amit a lányom hoz haza rajzóráról"- véleményezett egy műalkotást.

"Ami nem fingik, vagy eszik szénát, az nem érdekli"- nyilatkozta azzal kapcsolatban, hogy lánya Anna, mennyire szereti a lovakat.

"Ha a férfi kinyitja a feleségének a kocsi ajtaját, akkor az egy új kocsi vagy új feleség"- foglalta össze a véleményét a házasságról.

"Most maga tényleg olyan hülye, hogy megkérdezte tőlem, mikor hal meg a feleségem?"- talán jogosan akad ki, amikor egy újságíró megkérdezte tőle, hogy mikor veszi át Károly herceg a trónt. 

Nyugodj békében Fülöp herceg!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Cseszneki vár

 A cseszneki vár a Bakony hegységben, a Győr és Zirc közötti 82-es főút mellett,... Tovább

A tartós szegfű

A tartós szegfű: A tartós szegfű igazi hungarikum, a világon kizárólag a Duna-Tisza közi... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Külföld Történelem Utazás