hirdetes

Furcsa magyar szokások, amiken meghökkennek a külföldiek

B. Á.

Bizony, nagyon sok olyan magyar szokás létezik, ami miatt meghökkenve néznek a külföldiek, ilyen például a mákos guba, a túró rudi fogyasztása, vagy a névnap ünneplése. Nézzük, melyeket tartják a legkülönlegesebbeknek a külföldiek! 

Megmutatjuk a legfurcsább magyar szokásokat

Az interneten találtunk rá az RTL KLUB Fókusz című műsorára. Az adásban külföldiek mondják el azokat a dolgokat, szokásokat, amiket nagyon furcsának találnak Magyarországon, most ezeket mutatjuk meg nektek! 

Már az elején kiderül, hogy a túró rudi az egyik legfurcsább édesség, pedig mi magyarok el sem tudjuk nélküle képzelni az életet. Emlékszek, amikor kint voltam Németországban hat hetet, és megkérdezték, mit küldjenek ki nekem itthonról, azonnal rávágtam, hogy túró rudit! Ezzel szemben a külföldieknek furcsa, hogy csokoládéval vonják be a túrót. 

Egy úriembernek az tűnt fel, hogy nem lehet látni sehol sem kutyagumit. Szerinte az ebek ki vannak képezve arra, hogy nagyon szorosan a bokrok tövénél végezzék a dolgukat. Elmondja, hogy Budapest nagyon tiszta város, elmélete szerint biztos van valaki, aki eltakarítja a nyomokat. Majd azzal folytatta mondókáját, hogy elképesztőek a magyar ételek – ő egy hónap alatt több pizzát evett nálunk, mint öt év alatt New Orleansban. 

Mik azok, amiket nagyon furcsállnak a külföldiek? 

A külföldieknek kikerekedik a szeme, amikor meglátják a kenyérre ragasztott kis papírkát, de ugyanúgy meglepődnek a mákos gubán, és azon is, hogy megtapsoljuk a pilótát, miután landolt a repülőgéppel. A videóból kiderül, hogy a világhíres amerikai rapper, 50 Cent a Negro cukorka miatt akadt ki, mivel azt hitte, hogy rasszista cukorkáról van szó. 

hirdetes

Egy argentin fiatalembernek a gyümölcsleves volt a legfurcsább étel, amivel találkozott. Először, amikor meglátta, nem akarta elhinni, hogy ilyen van, lefotózta a fura étket és elküldte minden barátjának Argentínába. Hozzátette, hogy szerinte túl korán ebédelünk és vacsorázunk.

hirdetes

Ami még szokatlan, az természetesen a tejföl, ami mindenhez kiválóan használható, és a „helló” köszönés, amit mi alkalmazunk elköszönésnél és üdvözlésnél egyaránt. És ha már furcsa ételek, akkor ne menjünk el szó nélkül a pacal és a körömpörkölt mellett se – ezek azok, amik még a magyarokat is megosztják. 

Furcsa magyar szokás az is, hogy sokat ücsörgünk sötétben, a túlságosan is túlfűtött irodában, túl közel állunk az előttünk lévőhöz a sorban, nem használunk fülhallgatót telefonáláshoz és zenehallgatáshoz, azt hisszük, hogy mindent magyarok találtak fel, de az is szokatlan, hogy ünnepeljük a névnapunkat és meghallgatjuk a Himnuszt az újév első perceiben. 

Az éttermi szokások is mások

A New Orleans-i úriembertől megtudhatjuk azt is, hogy az éttermi szokások is teljesen mások, mint náluk. Ő dolgozott a környék legjobb éttermeiben, elmondja, hogy Amerikában a felszolgálók odamennek, hogy kérsz-e valamit, beszélgetnek veled, hogy megismerjenek. Magyarországon viszont egyszer odajön a pincér, felveszi a rendelésed, kiviszi az ételt és nem is látod egész idő alatt, maximum akkor, ha leinted, hogy kérsz még valamit vagy fizetni szeretnél. 

És most jöjjön a legfurcsább magyar szokás

Ami pedig nem más, mint a nyilvános, hangos orrfújás – a legtöbb megkérdezett külföldi ezt választotta a legbizarrabb és meghökkentőbb magyar szokásnak – nagyon sok külföldi ország van, ahol nem illik nyilvános helyen zsebkendőt használni, főleg nem hangosan. A teljes videót itt nézhetitek meg, érdemes:

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Belgrád

Belgrád: Belgrád Szerbia fővárosa (eredeti magyar neve Nándorfehérvár).1403-ban lett... Tovább

Szegedi Vadaspark

 A Szegedi Vadaspark Magyarország egyik legfiatalabb állatkertje, és a legnagyobb területű... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság