hirdetes

Fussunk! - Ezek a legjobb útvonalak Budapesten

B. Á. , ZH

Hegyes-völgyes, illetve sík területeivel, természetes és kiépített útvonalaival egy igazi paradicsom a futók számára. Az elmúlt évek során több, kifejezetten futóknak lefektetett út is helyet kapott a fővárosban, még könnyebbé és élvezetesebbé téve ezzel sokak kedvenc sportját. A következőkben ezek közül sorolunk fel néhányat, hogy te is kedvet kapj a futáshoz Budapesten!

Fussunk Budapesten

Futópálya Budapesten – Margitsziget

A Dunát átmenetileg kettéválasztó Margitsziget a város legnépszerűbb futó útvonalait sorakoztatja fel, bejárata pedig a 4-es 6-os villamossal közelíthető meg. A szigetet egy 5km hosszú futóút szegélyezi, így az ide érkezők nem csak a város zajától menekülhetnek el egy zöld környezetbe, hanem a Dunát is megcsodálhatják futás közben.

Futópálya Budapesten – Városliget

Budapest Városligete egy hatalmas, sík zöld terület a főváros szívében, ami számos lehetőséget kínál a futók számára. A sport kedvelői saját igényeik szerint alakíthatják ki útvonalaikat: az egész liget körbefutása nagyjából 4km-t tesz ki, de ennél rövidebb futásokra is van lehetőség. A kimerítő mozgás után érdemes ellátogatni a szomszédban található Széchenyi Gyógyfürdőbe is!

Futópálya Budapesten – Bikás Park

A Bikás Park egy zöld folt Budapest XI. kerületében, amiben egy 800 méteres futóút is helyet kapott. Persze nem muszáj ehhez ragaszkodni, és a parkot áthálózó ösvények is megcélozhatók egy hosszabb útvonal érdekében. A park sík és emelkedős részeket is kínál, illetve van itt még egy szabadtéri edzőpark is.

hirdetes

Futópálya Budapesten – Normafa

Normafa a Budai-hegység egyik legnépszerűbb úti célja a helyiek körében, hiszen tiszta levegőjével kellemes felfrissülést kínál a városlakók számára. A futók több útvonal közül is választhatnak: Normafáról indulva megcélozhatják a János-hegyen tornyosuló Erzsébet-kilátót egy oda-vissza futásra, ami így nagyjából 5km-es távot jelent. Út közben persze megannyi mesés kilátás nyílik a városra és a környező hegyes-völgyes területekre. Az út utolsó, kilátó előtti szakasza a legmegterhelőbb.

Futópálya Budapesten – Kopaszi-gát

A Kopaszi-gát Buda déli részének egyik legnépszerűbb pontja, és a kezdőktől a veterán futókig mindenkinek tartogat valamit. A 2km-es futópályán kívül több rövidebb út is található itt, amiken a sportnak szentelők kellemesen és aktívan tölthetik az idejüket.

hirdetes

Futópálya Budapesten – Gellért-hegy

A Gellért-hegyi útvonal a Gellért Gyógyfürdőtől indul, és végül oda is tér vissza, így tökéletes azoknak, akik szeretnék azonnal megjutalmazni magukat az aktív testmozgásért. Előbb persze irány a Citadella, ahol a Budapestre nyíló egyik legszebb látvány tárul a futók szemei elé, majd vissza a fürdőkhöz. Az útvonal emelkedő és lejtő részeket is kínál, így, habár rövid, kellően megterhelő lehet, és remek edzés a lábaknak!

Futópálya Budapesten – Orczy-park

A VIII. kerület zöldövezete egy 800 méteres futópályával és egy szabadtéri fitneszrészleggel várja a mozogni vágyókat. A parkban egy tó is díszeleg, amelynek partján sűrű lombú fák biztosítanak árnyékot a futók számára.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ond

Ond: Honfoglaló vezéreink egyike. Összesen heten voltak, Ond az egyik közülük. A megbízható... Tovább

Magyar koronázási kard

A magyar koronázási kard: a koronázási kard a magyar koronázási jelvényegyüttes legfiatalabb... Tovább

Tovább a lexikonra
Magyar Magyarország
X
Kövess minket facebookon!