hirdetes

Ugyan a hidegfront megjött, de a fűtési szezont még nem kell megkezdened! – Így tartsd melegen a lakást fűtés nélkül!

ZH

A lakás vagy a ház felfűtése bizony rengeteg energiát fogyaszt és valljuk be nem igazán szeretnénk ezekkel az egekbe szökő villany- és gázárakkal több tíz- vagy százezret a rezsibe fizetni. De nem is kell hiszen vannak olyan praktikák, amikkel fűtés nélkül is melegen tarthatjuk a lakást.

spórolás tippek

Takarékos tippek – Így tartsuk melegen a lakást


Nincs is jobb a hideg téli napokon, mint hazatérni a finom, meleg otthonunkba, és ki is mondhatjuk, hogy tulajdonképpen a lakásunk fűtésétől függünk télen, hiszen hol melegedhetnénk át ha nem a saját otthonunkban? Azonban nem csak a magunk jóléte miatt kell melegen tartani az otthonunkat, de a penészesedéstől is védeni kell. Az egekbe szökő rezsiárak mellett is van lehetőségünk takarékosan fűteni, most megmutatjuk Neked hogyan! 

Az emelkedő energiaárak miatt célszerű minél későbbre tolni a fűtés bekapcsolását, de azonkívül, hogy több réteg pulóvert veszel magadra, más megoldás is van! Ezzel a három trükkel könnyedén melegen tarthatod a lakást fűtés nélkül is!


Így spórolj a fűtésen ősszel!

hirdetes


Sajnos a nyár már elmúlt és megérkezett az ősz, a következő hónapokban pedig újra beindul a fűtési szezon, de nem kell vele annyira sietni! Vannak olyan takarékos praktikák, amikkel késleltethetjük a fűtésszezont, így pénztárcánkat is megóvjuk, de lakásunkat is melegen tarthatjuk fűtés nélkül!


1.    Megfelelő szigetelés

Talán elcsépelten hangozhat, de hidd el, hogy a megfelelő szigetelés télen és nyáron is nagyban a segítségedre lesz. A lakás meleg levegője könnyedén elillanhat a repedéseken keresztül, ezért ha hatékonyan szeretnénk melegen tartani a lakást, akkor a megfelelő szigetelés elengedhetetlen.

Ne felejtsd el az ablakok és az ajtók tömítését, valamint a fűtőtest vagy konvektor mögött felhelyezett fényvisszaverő fóliát sem!

hirdetes


2.    Húzd le a redőnyt!

Az ablakokon keresztül rengeteg meleg megy ki, akkor is ha nem nyitjuk ki! Éjszaka sose felejtsd el lehúzni az össze redőnyt, de ha nincs redőnyöd akkor a vastag anyagú függönyök is segíthetnek.

3.    Sütsd ki a lakást is

Természetesen a sütéssel is emeljük az áramszámlát, ezért nem azt mondjuk, hogy ezzel helyettesítsd a fűtést, de ha éppen valamit a sütőben kellett elkészítened, akkor ne felejtsd el nyitva hagyni a sütő ajtaját miután kikapcsoltad, ugyanis így hatékonyan hasznosíthatod a sütőmelegét, legalább a konyha felmelegítésére!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Darnyi Tamás

Darnyi Tamás: Magyarországnak 3 4-szeres olimpiai bajnoka van, Darnyi Tamás az egyik közülük.... Tovább

Rákóczi I.sz. barlang

Rákóczi I.sz. barlang: A Rákóczi-barlang az Aggteleki- és a Szlovák-karszt más barlangjaival... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek