hirdetes

Világsiker: magyar kézművescsokoládé nyerte a Gasztronómiai Oscar Díjat

VN

Újabb ok, hogy büszkék legyünk. A Bonbonier Csokoládé Manufaktúra kézműves csokoládéja vitte el idén a csak Gasztronómiai Oscarként emlegetett Great Taste Awards egyik fődíját. 

Bonbonier Csokoládé Manufaktúra Gasztronómiai Oscar díjat nyert

Egy konyakos csokoládé lett a befutó

A hazai csokoládé műhelynek ez már a 18. nemzetközi elismerése különböző bonbonokkal, trüffelekkel, és fagylaltokkal, de ennek ellenére nagyon nagy siker egy ilyen rangos, nemzetközi versenyen ilyen jól szerepelni. A nyertes egyébként egy konyak ízesítésű kézműves csokoládé, amiről a bírók úgy vélekedtek, hogy a konyak selymesen, kiegyensúlyozottan harmonizál az étcsokoládé kakaós, fűszeres ízével. A Bonbonier facebook oldalán ez olvasható: "Az éjszaka fénypontja" a zsűrik szerint. „A csokoládé héj roppanását; az azt rejtő tölteléket, mely krémes a harapáskor, majd kitartóan lassan olvad, kellemes konyak ízt hagyva maga után.”

Honnan a recept?

Magának a receptnek, a konyakos csokoládénak már a története is különleges. „Az előző díjuk megnyerése utáni ünneplés alkalmából a barátainktól kaptunk egy üveg francia konyakot ajándékba. A jó hangulatú este során nemcsak az üveget nyitottuk ki, hanem egy tábla étcsokoládét is. Hamar született tehát meg az ötlet, idén mivel is készüljük az idei Great Taste Awardsra. Hosszan finomítottam a receptet, mire elnyerte a végleges formáját. Külön öröm számomra, hogy egy ilyen klasszikus ízkombinációval is ki tudtam vívni a zsűri elismerését és az ezzel járó egy csillagos minősítést. A gasztronómiai versenyek ízvilágban nagyon innovatívak. Klasszikus ízekkel külön kihívás versenyezni.”– mondta az eredményhirdetés után Erdélyi Nóra, a manufaktúra chocolatierje.

hirdetes

A manufaktúráról

„Csokiból mindig egy kicsivel több az elég”- olvasható a manufaktúra honlapján. A Bonbonier egy kicsike vállalkozás, ami egy igazi gyerekkori álmon, és a csokoládé iránt érzett szereteten alapszik. Termékeik egytől-egyig kézzel, hatalmas örömmel, belga csokoládéból készülnek megannyi féleképpen, számtalan formában és ízesítéssel. a Bonbonier név jelentése egyébként egy pici dísz doboz, ami tökéletesen passzol az egész manufaktúra arculatához. Van üzletük a Ráday utcában, de webshopon keresztül is lehet vásárolni, valamint egyéni rendelés leadására is van lehetőség. 

hirdetes

A versenyről

A Great Taste Awards az angliai Fine Food Céh által szervezett verseny, amelyet egyszerűen csak élelmiszeripari Oscar díjaként emlegetnek a nagyvilágban. 2020-ban a teljes gasztronómiát lefedő 35 kategóriákban a csokoládéktól kezdve a tejtermékeken keresztül a hús termékekig és a borokig rengeteg terméket értékelt a séfekből, étel kritikusokból, szakértőkből, és gasztro bloggerekből álló 500 fős zsűri, márciustól egészen szeptemberig kóstolták és értékelték a nevezett termékeket. A nevezett 12 777 termékből csupán 205 termék nyerte el a legmagasabb minősítést, azaz kapta meg a Great Taste logót. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Adótanácsadó Budapest

Ha vállalkozást indítunk, minden esetben fel kell keresnünk egy olyan embert, aki segít... Tovább

Nádasdy-kastély

  Nádasdy-kastély: Az egyik legszebb megmaradt magyar kastély manapság. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Ételek Európa Gasztronómia Hírek Magyar