hirdetes

Ismét látogatható Budapest legkülönlegesebb látnivalója, a Gellérthegy Víztárolója

VN

Egy Sci-fi film főszereplőjének képzelheti magát, az, akinek sikerül lejutnia a féltve őrzött, még a különlegesnél is különlegesebb fővárosi látnivalóhoz, a Gruber József víztároló medencéjéhez, vagy ahogyan a köznyelvben hívják, a Gellérthegyi víztározóhoz. 

Gellérthegy Víztároló ingyenes túra

Mitől ilyen különleges a Gellérthegyi víztároló?

Sokszor tapasztaljuk, hogy a nehezen hozzáférhető dolgok, előbb utóbb különlegessé válnak a miatt, mert csak kevesen kaphatják meg. És bár a Gellérthegyi víztározó is csak nagyon ritkán látogatható, különlegesség nem merül ki ennyibe. Egyesek szerint egyenesen ez Budapest legjobb látványossága, mások szerint konkrétan a Gyűrűk urát is forgathatták volna itt, de a Gyűrűk ura jeleneteit alkotók is megirigyelték volna ezt a különleges kozmikus hangulatot árasztó sci-fi filmek jeleneteibe illő helyet. Sokan szeretnének ide bejutni, de az év legtöbb napján a víztároló zárva tart. Nagy szerencsénkre azonban vannak napok, amikor kinyitnak 1-1 napra, és körbevezetik az érdeklődőket.

Ingyenes séta a Gellérthegyi víztárolóban a Víz Világnapja alkalmából és áprilisban is

hirdetes

A Víz Világnapja alkalmából évente ingyenes körbevezetést tartanak a Gruber József víztárolóban, idén pedig akkora sikert aratott a dolog, hogy a szervezők úgy döntöttek áprilisban is kedveskednek egy kicsit az érdeklődőknek. Április 21-én, és 22-én lesznek az ingyenes körbevezetések, azonban nagyon fontos, hogy ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES a látogatáshoz! A regisztráció azért fontos, mert a látogatás vezetett túrák keretében valósul majd meg. A víztározó 20 fős csoportokban indul 30 percenként. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy a gördülékenység érdekében a lefoglalt időpontok előtt 10 perccel érkezzenek meg! Regisztrálni a Fővárosi Vízművek oldalán lehet.

hirdetes
Frissítés: Éppen cikkünk közzétételét követően láttuk a hírt a Főváros Vízművek Facebook oldalán, hogy minden hely betelt. Nagyon sajnáljuk, mert valóban izgalmas helynek, programnak tűnt!

Miért nincsen több nyílt nap a Gellérthegyi víztárolóban?

Nagyon sokan elégedetlenkednek, hogy miért nincsen lehetőség többször megtekinteni a helyet, sokan még fizetnének is érte, a kommentek szerint. Azonban ez nem ilyen egyszerű, derült ki a Fővárosi Vízművek válaszából:
„Sajnos mivel a város vízellátásában meghatározó, működő víztároló létesítményről van szó, ennél többször nincs lehetőségünk a megnyitásra. Így is betettünk már néhány plusz napot a korábbi egyhez képest.”
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Arany János

Arany János: az egyik leghíresebb magyar költő, aki mind emellett, tanár, újságíró, a... Tovább

Játék határok nélkül

Játék határok nélkül: A 90-es évek meghatározó játéka, melyért az egész ország... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem
X
Kövess minket facebookon!