hirdetes

Rengeteg emlékezetes pillanatot okozott nekünk Gesztesi Károly! - Sosem feledjük!

Bartók Vivien

Tragikus hirtelenséggel hunyt el idén január 20-án Gesztesi Károly. Fantasztikus színházi szerepek, zseniális filmes alakítások és elképesztő szinkronszerepek köthetők a nevéhez, egy zseni volt!

Ezt adta nekünk Gesztesi Károly!

Gesztesi Károly neve szerintem mindannyiunknak melegséggel tölti el a szívét, hiszen megannyi filmben nevettetett meg minket. Nem beszélve a szinkronszerepeiről, ahol fantasztikus hangjával emelte az animációs filmek és a filmek színvonalát.

Idézzük fel együtt, melyek voltak ezek az emlékezetes alakításai!

Milyen filmekben láthattuk Gesztesi Károlyt?

Rengeteg filmben, játékfilmben és sorozatban feltűnt Gesztesi Károly, mégis a legnépszerűbbek között tudhatjuk az Egy bolond százat csinál című vígjátékot (Ricsi), a Papírkutyák című vígjátékot (Trolibusz, Kuplung bátyja), a Szabadság, szerelem című filmdrámát (Telki edző), a Csak szex és más semmi című vígjátékot (Paskó), a Valami Amerika című vígjátékot, a Megy a gőzös című vígjátékot (Köles atya), a Magyar Vándor című vígjátékot (Álmos) és az Üvegtigris második részében Feriként láthattuk.

hirdetes

A sorozatokat illetően is hosszú a lista, de talán a legismertebb szerepeit a Kisváros és a Jóban Rosszban című sorozatokban kapta. Ez utóbbiban 9 éven keresztül láthattuk Füredi Attilaként a tévéképernyőn.

Hol hallhattuk Gesztesi Károly hangját?

hirdetes

Első körben azok a mesék jutnak eszünkbe, melyek a kétezres években kerültek bemutatásra. Ilyen mese volt a Shrek, ahol a szerethető ogrét szólaltatta meg az elsőtől az utolsó részig. A mai gyerekek nagy kedvencében is egy elképesztően vicces szereplő hangjaként hallhattuk, mégpedig a Verdák című animációs filmből. Bizony, Gesztesi Károly szólaltatta meg Matukát. Emellett a Szörny Rt. és a Szörny Egyetem kék szörnyetegének, James Sullivan (Sulley) hangjaként is Őt hallhattuk.

Filmes szinkronszerepei között olyan nevek szerepeltek, mint: Dwayne Johnson (Az Amazonas kincse), Antonio Banderas (A kísértetház), Quentin Tarantino (Ponyvaregény), Samuel L. Jackson (Megérint a halál), Billy Dee Williams (Csillagok háborúja), Clancy Brown (A remény rabjai), Vin Diesel, Ice Cube, Wesley Snipes és Forest Whitaker.

Sylvester Stallone magyar hangjaként is hallhattuk

Sylvester Stallone is rendszeresen kölcsönözte Gesztesi Károly hangját, többek között a Rocky IV című amerikai sportdrámában a főszereplő, Rocky Balboa szerepében, valamint a Kobra és a Túl a csúcson című filmben is ő szólaltatta meg Stallone magyar hangját.

Azt hiszem van mit köszönnünk Gesztesi Károlynak, hiszen nem csak a filmszerepeibe, de a szívünkbe is beírta magát.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kossuth-díj

Kossuth-díj: kitünetésfajta, mely a magyar kultúra művelésének és ápolásának... Tovább

Az ősmagyarok hitvilága

Az ősmagyarok hitvilága: Az ősi magyarságot egyik meghatározó alap. Az ősmagyarok vallása, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Magyar Magyarország
X
Kövess minket facebookon!