notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Giethoorn, a mesebeli falu

Giethoorn – A világ legszebb faluja, amit csak csónakkal lehet megközelíteni!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Létezik egy falu, aminek a csodájára jár az egész világ, nem is véletlenül, hihetetlenül szép, ráadásul nem olyan, mint a többi megszokott kis falu, itt ugyanis nincsenek utak, mindenki csónakkal közlekedik! Egy újabb bakancslistás hely, ahova el kell jutnom! 

Nincsenek utak ebben a mesebeli faluban

Giethoorn egy nagyon különleges kis falu, itt minden lakó szoros kapcsolatban él a vízzel és a természettel, ugyanis a több száz éves nádfedeles házakat csak vízen lehet megközelíteni, nincsenek utak. A lakók a legtöbb ügyeket csónakkal intézik, amíg mások bepattannak a kocsiba, és elmennek boltba, Giethoorn lakói beülnek egy csónakba és úgy indulnak meg, kikötnek a vegyeskereskedés mellett, majd bemennek vásárolni.

 

A falu utcáit csatornák képzik, így nincs is más lehetőség, csakis csónakkal elindulni. Van olyan kis sziget is a faluban, ahol egyetlen egy házat találunk. A csatornák találkozásánál útjelző táblák mutatják, hogy merre kell mennünk és létezik olyan kereszteződés is, ahol tükör segít a kanyarodásban. Nézzétek végig mesés galériánkat, melyben megmutatjuk Giethoorn páratlan szépségét! 

Giethoorn-t legtöbben Velencéhez hasonlítják, nem tévednek nagyot, mivel mérete nagyjából akkora, mint a romantika fővárosáé. Itt azonban nincsenek hatalmas, emeletes házak, zajos üzletek, a csend uralkodik szinte mindenhol, megcsodálhatjuk a természet szépségét, és a legnagyobb zajt a madarak csicsergése jelenti. A csatornákon azonban viszonylag nagy a forgalom, de itt sem kell nagy hangzavarral számolni, ugyanis a lakók elektromos motorral felszerelt hajókat illetve ladikokat használnak.  

hirdetes

 

A kis falu egyébként Hollandiában, Amszterdam és Groningen között található, Giethoorn mellett megtalálhatjuk a Weewibben–Wieben Nemzeti Parkot is, ahol rengeteg csatorna vár minket, sok madarat láthatunk a tórendszerben. A faluból természetesen rengeteg vízitúra indul, de alkalmunk nyílik ladik bérlésére is, fedezzétek fel a környéket egyedül, sokkal izgalmasabb! Akkor sem kell megijedni, hogyha megéheztek, az összes vendéglátóegység el van látva kikötővel.   

hirdetes

 

A falu legnagyobb részén nem lehet közlekedni autóval, mindenki kerékpárral vagy ladikkal járja az utakat, a bringaúton például el sem férne egy kocsi, olyan keskeny. Érdekesség az is, hogy tényleg mindenki, még a postás is csónakkal közlekedik. A kis faluban összesen 2500 ember él, a csatornák felett 180 híd köti össze a szárazulatokat. Télen sem esnek kétségbe a falu lakói.

 

A nagy hidegben azért előfordul, hogy a csatornák befagynak, ekkor a csónakokat természetesen kiemelik, és korcsolyát csatolva indulnak meg a nagy bevásárlásra. A csatornák vize egyébként nem mély, átlagosan másfél-két méterrel lehet számolni. A falu közkedvelt turistacélpont, hogyha Amszterdamban jártok, akkor mindenképpen érdemes ellátogatni ebbe a varázslatos faluba is! Végezetül pedig nézzétek meg ezt a szuper kis videót! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
232 017
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 553 401
Közösség
hirdetes

Szótár

Géza fejedelem

Géza fejedelem: Géza – keresztségben kapott nevén István – magyar nagyfejedelem 972... Tovább

Dekoráció

Dekorációs ötletek, melyekkel szebbé teheted otthonod, lakásod és környezeted. Karácsonyi,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 118

Átlagos értékelés: 5.0

Érdekességek