hirdetes

A gödöllői gyepmesteri telep, mely nyugati színvonalon működik

Amire minden ott élő büszke, amire minden állatszerető ember vagy állatvédő vágyik, ez hazánk egyik ritka gyepmesteri telepe Gödöllőn! Ez tényleg nyugati színvonal!

Gyepmesteri telep Gödöllőn

Létezik hazánkban egy gyepmesteri telep, amire minden ott lakó büszke, ami élő példaként szolgálhat az ország összes telepének, ami remekül bemutatja, hogy hogyan is kell működnie egy “gyepinek” manapság, a XXI. században, amikor már elkezdődött országunkban is az a szintű szocializáció és empátia az emberekben, ami nyugaton már évtizedek óta működik az állatokkal szemben.

Amikor ellátogattam erre a telepre, büszkén mondhatom, hogy azonnal egy olyan… “emberségesség” érzés fogott el. Látva a nagy árnyékolókat, egyik-másik kennelben a pancsolókat, amikben szívesen meg is mártóznak a bent élő kutyák, esetenként napernyő is feltűnik a kutyaház mellett, ezzel teljes strand feelinget kölcsönözve a kennel házigazdájának. Az idén felszerelt párafüggöny pedig már tényleg a hab a tortán… Ez alá én is szívesen beülnék néha! :)

Ez a példaértékű gyepmesteri telep Gödöllőn van és a VÜSZI (Gödöllői Városüzemeltető és Szolgáltató Nonprofit Kiemelkedően Közhasznú Kft.) üzemelteti. Véleményem szerint nagyon fontos megemlíteni, hogy a gyepmester, Andi Attila és a telep dolgozói, Ágnes és Krisztina is, mind igazi állatbarátok. Ha nem ilyen lenne a személyzet, akkor a telep sem működne ilyen jól! 

Következő oldalakon láthatod fotókon hazánk legjobb gyepmesteri telepét!

Gyepmesteri telep Gödöllőn

Természetesen nincsen altatás a telepen! Ez az első kérdés, ami minden állatbarátban megfogalmazódik, ha gyepmesteri telepről beszélünk. Nincsen és jelenlegi állás szerint nem is lesz, hiszen olyan állatot nem altatunk el, amelyik nem menthetetlen beteg. Ez a hitvallásuk, mely Magyarországon sajnos még igen ritka, bár már terjedőben van…

Így pancsol Cézár, aki egy amerikai stafford és német dog keveréke feltehetően. Jelenleg örökbefogadható.

 

Rengeteget tett a gyepmesteri telepért és a bent élő kutyákért egy helyi egyesület, a Gödöllői Állatotthon Egyesület. Minden állatot beoltottak kombinált oltással és tulajdonképpen nekik köszönhető az árnyékoló is. Ők vásárolták meg a hozzávaló anyagot és a feszerelésében is segítkeztek. (Ha valaki szeretné támogatni őket, cikkünk utolsó oldalán megtalálja bankszámla adataikat.)

 

Az árnyékoló alatt pedig található a párafüggöny, mely a legnagyobb hőségben is kellemes hűst ad a lakóknak. 

 

 

Lapozz egyet és nézd meg milyen a bent élő kutyák élete!

Gyepmesteri telep Gödöllőn

Szorgos diákok járnak sétáltatni, foglalkozni a telepen lévő kutyákkal, ezzel segítve az ott dolgozók munkáját is. Szabadidejükben már most, ilyen fiatalon valami igazán becsülendő dolgot tesznek. Ők, ezeknek a “hátrányosabb” helyzetű ebeknek próbálják megszépíteni a bent töltött napjaikat, pedig megtehetnék, hogy pihennek, alszanak, barátnőznek stb, de ehelyett olyan empátia szorult ezekbe a fiatalokba, ami igazán tiszteletreméltó. Nagyon megható volt látni őket… 

 

 

A kutyusok naponta háromszor vannak kiengedve és megfuttatva. Ilyenkor amelyik szeret fürdeni, de éppen a saját kenneljében nincsen pancsoló, annak is van lehetősége egy jót lubickolni. A fiatalok és a telep dolgozói pedig készséggel segítenek is nekik ebben. :) A helyzet itt páratlan, hiszen ezzel ellentétben sajnos Magyarország többi telepén jó esetben naponta egyszer (legtöbbször egyszer sem) vannak megsétáltatva a kutyusok. 

hirdetes

 

Ő Gazsi, egy idősödő öreg úr, aki más kutyákkal nincsen jóban, viszont embereknek egy igazi hű társ. Örökbefogadható. :)

 

Örökbefogadható kutyákról és a már megható gazdis képeket a további oldalakon találsz!

Gyepmesteri telep Gödöllőn

Íme pár gazdira váró kutya a telepről:

 

 

“A két fiatal, 7 hónap körüli agár-foxi keverék kutya a gödöllői temető környékén bóklászott, onnan kerültek a gyepmesteri telepre. Érkezésükkor nagyon meg voltak ijedve, a kifutóból ki akartak ugrani, a kennel sorra pedig esélyünk sem volt betenni őket. Csak akkor voltak nyugodtak, ha a közelükben voltunk. Egyikük szó szerint ölelt bennünket, hogy ne hagyjuk őket magukra. A nevük végül Bogyó és Fahéj lett, megnyugodtak, ma már rengeteget játszanak. Nem túl vehemens természetűek, kifejezetten könnyen kezelhető kis jószágok! :) Várják szerető gazdijukat, ideális esetben persze jó lenne, ha együtt maradhatnának!”

 

 

Egyedül kószált ez a két, gyönyörű 3 hónap körüli kölyök Gödöllőn. Stan és Pan lett a nevük, mind a ketten fiúk, és a képek tükrözik azt, mennyire szeretik egymást, mennyire szeretnének együtt gazdisodni. Lehet bennük egy kicsi dalmata is, ezt a pöttyös hasuk árulta el. :) Nagyon vágynak már végre saját portára és álom gazdikra! 

 

 

hirdetes

 

Ő Cézár, avagy Cézi, aki imád pancsolni, emellett a labda a másik szenvedélye. :) Nagyon rossz körülmények közül menekülhetett meg, hiszen bántalmazás nyomai voltak felfedezhetők rajta, mikor bekerült a telepre. Imádja a gyerekeket is! Amerikai stafford és német dog keveréke lehet. Szintén gazdira vár! :)

 

 

 

Ő Bundi, egy gyönyörű bundával megáldott ónémet juhász keverék. Imádja a rongyokat, imádja a futkározást, a játékokat, egy igazi energiabomba. Ivartalanított kisfiú és gazdira vár :)

 

 

Vivi, ha "rosszalkodik" Vivienn :) 2015. augusztusi születésű igazi kis/nagy szeretetbomba. Nem falkavezér típus, de a szuka dominanciát kevésbé tűri. Itt mindenkivel barátkozik. Nagyokat száguld, s ha elfáradt ledől az árnyékban. Múltjában sokat nélkülözhetett, mert az ételt falja, a vizet harapva issza, nem hiszi még mindig, hogy többet nem kell nélkülöznie. Keresik azt a családot neki, akinél végre elhiheti kicsi lelke, hogy biztonságban van. Kezdeti bizalmatlansága percek alatt oldódik. Kinti/benti kutyusnak ajánlják, sportolásra is vígan elkísérné a gazdit :)

A többi gazdira váró kutyusért érdeklődni a gyepmesteri telep facebook oldalán lehet, illetve ezen a telefonszámon: 0670-648-0200

Végül lássunk pár örömteli örökbefogadást és gazdis képeket a következő oldalon!

Gyepmesteri telep Gödöllőn

“Hálásak vagyunk segítőinknek, állatvédőknek, önkénteseknek, diákoknak, akik szívükön viselik a gyepmesteri telep sorsát és végül, de nem utolsó sorban a felelősségteljes örökbefogadóknak! Minden egyes gazda, aki elvisz egy kutyát a gyepmesteri telepről, kettőt ment meg. A sajátját, akit elvisz és azt a kutyát is, aki bekerülhet a helyére! 
Ez nagyon fontos, ugyanis sajnos minden igyekezetünk ellenére szinte dupla létszámmal üzemelünk és sok kutya szorul még segítségre. Várunk tehát mindenkit szeretettel, hogy együtt kiválasszuk a szerencsést és egyúttal esélyt kapjon a következő!” – Andi Attila, a gödöllői gyepmester.

 

“Legutóbbi példa Vili és Zabi esete. Gazdáik egy kis kölyökért jöttek telepre, de leültek a fűbe, beszélgettünk és kiengedtünk hozzájuk néhány kutyust, akiket első benyomás alapján, hozzájuk valónak ítéltünk és láss csodát két felnőtt és ráadásul fekete kutya került végül gazdához.”

 

“Pipacs, szívünk egyik elég nagy csücske! Az ő élete sem indult simán, mint itt egyik kutyusé sem. Névadója a Pipacs utca, ahol is bandába verődött öt kutya, próbáltak életben maradni, volt, aki etette őket és voltak, akik féltek tőlük, próbálták elkergetni őket. Ez persze nem tartható állapot, sem a környéken élő emberek, sem a kutyák számára. Toleránsak vagyunk a kutyákat nem ismerő, nem „kutyás” emberekkel szemben is és senkire sem szeretnénk semmit ráerőltetni. Ez a tolerancia persze csak addig tart, amíg nem bántják az állatokat, az már más eset. Egy szó, mint száz Pipacsot és társait (Kormi, Milka, Kió és Maszat) csapda segítségével sikerült végül befogni. Így hát érkezett a telepre öt teljesen szocializálatlan, rettegő kutya, ráadásul Pipacs vemhesen! A fal felé fordulva, remegve töltött jó pár napot, mi pedig kitartóan, de lassan próbáltuk oldani félelmét. Egyre bátrabb lett és végül kiderült, hogy Pipacs még vigyorogni is tud!! Közben persze megszülettek a kölykök, öten. Ma már mindegyik gazdis és Pipacsot pedig érdemei elismeréseként a telep vezetője fogadja örökbe!!”

További gazdis képek:

 

 

 

 

Köszönjük szépen az ott dolgozó emberek hozzáállását, reméljük a jövőben ez követendő példa lesz az ország többi gyepmesteri telepének is.

 

Amennyiben szeretné támogatni a Gödöllői Gyepmesteri telepet segítő Gödöllői Állatotthon Egyesületet, úgy azt a következő bankszámlaszámon teheti meg:

Gödöllői Állatotthon Egyesület (GÁE)
Számlaszám: 12021006-01547055-00100008
Adószám:18657250-1-13

A Gödöllői Gyepmesteri telep címe, elérhetősége:

2100 Gödöllő, Vásár tér

Tel: (70) 648 0200

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Borkóstoló Budapesten

A bor az egyik legősibb és legnépszerűbb alkoholos italunk. A különböző borkóstolók... Tovább

Kulcsár Győző

Kulcsár Győző: Magyarországnak 3 4-szeres olimpiai bajnoka van, Kulcsár Győző az egyik... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Magyar
X
Kövess minket facebookon!