hirdetes

Ilyen okosan még nem kezeltek gyerek hisztit, mint az egri anyuka, le a kalappal!

Sokaknak ismerős jelenség lehet a gyerekek hisztizése, a legtöbb anyuka sajnos nem tudja ezt a helyzetet helyesen kezelni, természetesen ez nem az ő hibájuk. A most következő cikket éppen ezért mindenkinek csak ajánlani tudom, egy egri anyuka ugyanis megmutatta, mit kell tenni, ha hisztizik a gyerek! 

Ilyen okosan még nem kezeltek gyerek hisztit, mint az egri anyuka, le a kalappal!

A kisgyerek kezével-lábával kalimpálva ad bele apait, anyait. Anyuka továbbra is higgadt. Fölé hajol, és csak annyit mond a földön fetrengő gyermekének.


Az alábbi történetet a DumaPest Facebook csoportban találtuk: 


Az eset Egerben történt, az üzletközpontban: 


"Egy négy-öt év körüli kislány lendületesen győzködi anyukáját, hogy vegyék meg. Hogy pontosan mit, azt nem tudom, későn kapcsolódtam a műsorba. Bíztam benne, hogy amíg nézelődöm a kézműves termékek között, kiderül. Nézzük, mit csinál az anyuka, a következő oldalon folytatom! 

Ilyen okosan még nem kezeltek gyerek hisztit, mint az egri anyuka, le a kalappal!

A gyerek kitartóan követel, anyuka higgadtan hárít. A kislány hirtelen hisztizni kezd, ami ránézésre meglepi anyát, aki felhúzott szemöldökkel néz csemetéjére. A tömeg is egyre nagyobb érdeklődést tanúsít irántuk. Anyuka becsületére legyen mondva, nem tesz úgy, mintha nem az övé lenne a gyerek, mintha csak találta volna, és sajnálta otthagyni, és nem kezd a "de te nem szoktál így viselkedni...nem erre tanítottunk..." és társai magyarázkodásba sem, csak kitartóan néz. Nem tudom eldönteni, hogy arra vár, hogy befejezze az általában szeretnivaló picinye az egyszemélyes előadását, vagy kompromisszum után kutat a gondolataiban. Az látszik, hogy nincs még nagy rutinjuk a hisztiben, mintha a kislány most próbálgatná a korlátait.

hirdetes



A következő pillanatban a gyermek fenékre huppan, és már bőgve mantrázik. Ebben a pillanatban illant el az esélye annak, hogy megvegyék. Azt még mindig nem tudom, hogy mit. Úgy tűnik, hogy a gyerek is felmérte vesztes helyzetét, mert végső lehetőségként hanyatt vágja magát, s mint aki hóangyalt készít, kezével-lábával kalimpálva ad bele apait, anyait. És a következő oldalon jön a csattani, lapozz, megéri! 

hirdetes
Ilyen okosan még nem kezeltek gyerek hisztit, mint az egri anyuka, le a kalappal!


-Na, most aztán végképp nem vagy alkupozícióban! - majd hátat fordítva üvöltő leszármazottjának, tovább sétál a következő asztalhoz.


A kislány döbbenten néz távozó anyja után. Majd csendben föláll, utána kullog, és szótlanul követi. Fogalma sincs ennek a pici lánynak, hogy milyen szerencséje van az anyukájával. De majd ha felnő, rájön.


Mosolyogva nézek utánuk, és már csak a kocsiban jut eszembe, hogy ki sem derült a hiszti tárgya. De talán nem is az volt a lényeg. Hanem az, hogy a nehéz helyzeteket is meg lehet oldani némi türelemmel, humorral, és nem feledett szeretettel."

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Főzés

Hiába, egy jó és tapasztalt háziasszonynak sem jut mindig eszébe, hogy mit főzzön vagy... Tovább

Magyar Corvin-lánc

Magyar Corvin-lánc: A magyar Corvin-lánc a Szent István-rend után következő legnagyobb magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek