hirdetes

Minden, ami egy szórakoztató otthoni gyerekzsúrhoz kell

ZH

A játékoktól a tortaötletekig a profik megosztják a titkait, hogy otthon is emlékezetes szülinapibulit rendezhessünk otthonunkban is egyszerűen és problémamentesen. DIY kreatív dekorációs ötletek, a legjobb játékok és persze az elmaradhatatlan torta! Most remek ötleteket hoztunk!

gyerekzsúr tippek

Emlékezetes születésnapi bulik gyerekeknek otthon


Emlékszel még gyerekkorodban a születésnapi bulikra? A pincében szalagokat terítettél, ragacsos cukormázzal felfaltad a tortát, és kukucskáltál, miközben feltűzted a szamár farkát. Miért nem hagyjátok ki idén a drága, helyszíni bulit, és maradtok otthon, kényelmesen egy „régimódi” szórakozásért? Ha ötletekre van szükséged a legjobb szülinapi buli megszervezéséhez, akkor bizony jó helyen jársz! Csupa olyan zsúr ötletet hoztunk, amit imádnak a gyerekek!

1.    Válassz témát

Ha egyszer megvan a téma, a buliszervezés egy szelete megvan a tortából. Kezdjük gyermekünk érdeklődési körével, vagy próbáld ki az alábbi ötleteket:

3-5 éves korig:

A bogarak, lepkék és buborékok végtelen lehetőségeket rejtenek magukban, a gyerekek tojásdobozos hernyókat készíthetnek, gumiférgeket rágcsálhatnak és buborékokat fújhatnak.

6-8 éves korig:

A hercegnő, a kalóz vagy a Harry Potter bulik nem hiányozhatnak!

 


2.    Készítsetek házi készítésű meghívókat

A gyerekek izgatottak a házi készítésű meghívóktól, mondja Peer. Vásárolj üres kártyákat egy kézműves- vagy filléresboltban, és vaduljatok meg matricákkal, fóliapapírral vagy témához kapcsolódó csecsebecsékkel. Vagy nyomtass meghívót a számítógépről.

hirdetes

A nagy esemény előtt legalább két héttel értesítsétek a vendégeket. Ha postára adjátok, vagy mindenkihez ellátogattok bedobni a postaládába, az mindkét oldalnak hatalmas nagy szenzáció lesz! A biztonság kedvéért azért, külön konzultáljunk a szülőkkel!

3.    Készülj fel a sok vendégre!

Emlékszel a régi „gyermeked életkora a vendégek számával egyenlő” meghívási szabályra? Felejtsd el. Elegendő gyerekre van szükség ahhoz, hogy játszhassanak és egy asztal körül üljenek. Óvodások esetében számolj nyolc-tíz vendéggel. Ha kicsi a helyed, ne feledd, hogy néhány szülő a buli mellett marad a babájával. Sok iskolás korú gyerek meghívja az összes lányt vagy fiút az osztályából, de nyolc-tizenkét vendég ideális.

hirdetes

4.    Játékok otthoni születésnapi bulikra

Felejtsd el a legújabb játékok kutatását – a gyerekek a klasszikusokra vágynak. Jöhet a székfoglalós, a kincskeresés, a spanyol pinyáta és minden, amibe mindenkit egyszerre be lehet vonni. De itt van néhány ötlet, ha valami kreatívat szeretnél:

Zenélő karikák (minden korosztály számára)

Vásárolj gyerekenként egy karikát egy filléres boltból. Helyezd őket a padlóra, és játssz le valami klassz zenét, miközben a gyerekek körbe-körbe masíroznak, és karikába ugranak, amikor a dallamok megállnak. Minden körben vegyél le egy karikát, a végén az egész csoport begyömöszöli az egyetlen megmaradt karikát – lábujj, láb vagy akár kéz befogásával.

Kincsvadászat

Helyezz ki nyomokat a kertben, vagy akár a lakásban is játszhatjátok, de ha van kert, akkor a főkincset, amihez a nyomok elvezetnek, akár el is áshatod. A kicsiknek készíts képes utasításításokat, a nagyobbaknak mehetnek a rejtvények és kitalálós kérdések.


Trambulin party

Egy trambulin remek befektetése lehet, nem csak egy gyerekzsúrnak, de a szabadlevegős tevékenységeit is támogathatod vele a gyerekeknek egész évben! Egy trambulin biztonsági hálóval remek játékszere minden házibulinak, akár órákra is le tudod kötni vele a gyerekek figyelmét és még különböző játékokat is játszhattok a segítségével!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Béres csepp

Béres csepp: Hungarikum. Az egyik, ha nem a leginkább gyógyító hatású magyar készítmény.... Tovább

Kékfestés

Kékfestés: A kékfestés egy textíliákon alkalmazott színmintázási technológia, amely nevét... Tovább

Tovább a lexikonra
Programajánló