hirdetes

Gyönyörű európai szigetek, amikről nem is gondolnád, milyen közel vannak

VN

A szigeteken töltött vakációknak nem mindenhol kell, hogy azonos hangulata legyen. Míg sokaknak az óriási üdülőkomplexumok és zsúfolt kikötők jutnak eszébe, addig mások tudják, hogy a ritkábban emlegetett európai szigeteken sokkal békésebb és élménydúsabb emlékeket szerezhetnek. Európa szigetek százait sorakoztatja fel az utazók számára, amelyek között bárki találhat magának megfelelő úti célt egy pihentető, élvezetes vakációért. Az alábbiakban ezek közül sorolunk fel néhányat a kontinens különböző tájairól!

Gyönyörű európai szigetek

Madeira – Portugália

Madeira szigete az Atlanti-óceán szívében fekszik, és egész évben kellemes éghajlat jellemző rá. Élénk fővárosát, Funchalt gyakran hasonlítják a Hawaii-i településekhez, és hangulatában valóban sokban hajaz a trópusi szigetek világára. Ami azonban egyedi, az a helyi konyha: Madeira első sorban gasztronómiájáról híres, amire a portugál színvonal jellemző, persze teli tengeri finomságokkal (és édes süteményekkel).

Madeira gyönyörűi látnivalói között megtalálhatók a helyi tengerparti sziklafalak, a botanikus kertek, illetve a vízi és szárazföldi gazdag élővilág.

Burano – Olaszország

Velencétől mindössze 7 kilométerre, a Velencei-lagúnában található Burano szigete, amely korábban a helyi halászok otthonául szolgált, ma pedig egy igazi turistamágnesként működik.

hirdetes

Burano fő vonzerejét a színes házak sorai adják, amelyek története a mai napig nem tisztázott, de a végeredményen nem is igazán változtatna. A színes épületek teljesen véletlenszerű színekben sorakoznak egymás mellett, és nem igazán látni két szomszédos házat, amik azonos árnyalatokat viselnének. Legegyszerűbben Velencéből lehet megközelíteni, a helyi hajóutak egyik állomásaként.

A színes épületek között kézműves üzletek, kávéházak és hangulatos hidak is rejtőznek.

Sylt – Németország

40 kilométernyi homokos tengerpartjának köszönhetően a németek előszeretettel látogatják Sylt szigetét, azonban az országon kívül nagyon kevesen ismerik. A német-dán határvonal mellett elterülő földdarabka szárazföldön kizárólag csak vasúton közelíthető meg, habár a vonatok nem csak utasokat, hanem rakományt és járműveket is szállítanak a szigetre.

hirdetes

Sylt egyedi növényvilágával, festői legelőivel és imádnivaló nádfedeles házikóival bűvöli el az ide látogatókat. Habár a sziget viszonylag kis méretű, nem egy szálloda és üdülő található rajta, amelyek közül jó néhány a tengerparton terül el, és némelyikük kifejezetten luxus szolgáltatásokat is kínál.

Lapozz egyet, mert mutatunk még olyan varászlatosan szép helyeket, amik garantáltan neked is tetszeni fognak!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kond

Kond: Honfoglaló vezéreink egyike. Összesen heten voltak, Kond az egyik közülük. A... Tovább

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem

  Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem: A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem a magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Külföld Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!