hirdetes

Gyorsan terjed az indiai mutáns, kisebb lehet az oltások hatékonysága!

Bettina

India hatalmas harcon megy át a pusztító Covid járvánnyal szemben!

India kapitulálta magát a Covid előtt

Kezd kisebb lenni az oltások hatékonysága az indiai mutáns gyors terjedésével!

Teljesen elborzadva figyeli az egész világ, hogy Indiában a Covid milyen pusztítását végez. Ezzel a vírussal is érdemes megismerkedni, mert a mutáns sajnos nem csak Indiára nézve veszélyes és jobba felkészülni, hogy mire lehet számítani, ha megkezdődik a harc hazánkban is. 

India gyakorlatilag megadta magát a Covid előtt. Az országban olyan súlyos szintre emelkedett a fertőződések száma, hogy azt már nem tudják követni. Sem a fertőzöttek és sem a halottak számát. Az egészségügy tartalékai teljesen kimerültek, elfogyott többek között az orvosi oxigén is. Jelenleg több ország is igyekszik segítséget nyújtani a katasztrofális helyzetbe jutott, 1,3 milliárd lakosú országnak, de ilyen hosszú alagút végén meglátni a fényt nagyon nehéz lesz.

hirdetes


Jakab Ferenc:” gyorsan terjed az indiai mutáns, kisebb lehet az oltások hatékonysága”


hirdetes
A helyzet kezd egyre kezelhetetlenebbé válni, ami semmi bíztatóra nem ad okot. A vírusnak már számos mutánsa alakult ki, így a mutánsok terjedésének következtében feltehető jogosan a kérdés: Mennyire bizonyosulnak a jelenlegi oltások megbízhatónak más mutáns vírusokkal szemben?  Angliában és Amerikában is kezd egyre nagyobb gondot okozni a koronavírus indiai mutánsa is, de már 19 másik országban is kimutatták a jelenlétet. Az, hogy az indiai mutáns 19 másik országban is megjelent, egyenlő azzal, hogy számíthatunk arra, hogy világszinten fog elterjedni.  Erről beszélt Jakab Ferenc virológus az egyik köztévé híradójában. Hozzátette azt is, hogy a mutáns sokkal  gyorsabban terjed és feltételezhetően súlyosabb betegséget is okoz, ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy valamilyen szinten az immunrendszert is képes kijátszani.

Jakab Ferenc szerint a most meglévő oltások hatékonysága nem lesz képes elég védettséget nyújtani  az indiai variánssal szemben. Fontos, hogy kihangsúlyozzuk, hogy ez nem jelenti, hogy az oltások egyáltalán nem védenek ellene, és ezáltal teljesen feleslegessé válnak! A szakember úgy gondolja, nincs ok az aggodalomra, mert az oltásokat a mutánsok megjelenéséhez lehet igazítani. Az mRNS-vakcinák előnye ugyanis az, hogy ezekbe szinte minden olyan mutáció benne lehet, amelyek ellen védekeznünk kell – magyarázta.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gróf Leiningen-Westerburg Károly

Gróf Leiningen-Westerburg Károly: Altleiningeni gróf Leiningen-Westerburg Károly Ágost honvéd... Tovább

Bánki Donát

Bánki Donát: Bánki Donát magyar gépészmérnök, feltaláló és egyetemi tanár. Korának... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Külföld
X
Kövess minket facebookon!