hirdetes

Szuper ötletek – ezekkel csökkentheted a cukorkák, gyorsételek utáni vágyadat

TK
Hamburger

Egyél kevesebb feldolgozott húst


A magyar konyha tele van feldolgozott húsételekkel, hiszen a legtöbben szinte húst hússal esznek – szalonna, kolbász, felvágottak tömkelege vár ránk nap mint nap. Mégis ezek az ételek nem a legegészségesebbnek mondhatóak, hiszen rengeteg zsírt, nátriumot tartalmaznak a tartósítószerekről nem is beszélve.


Amennyiben szeretnéd elkerülni a feldolgozott ételeket és az előbb említetteket sikerül kizárnod, vagy legalábbis lecsökkentened étrendedből, akkor jó úton haladsz, és szervezeteden is segítesz.


Részesítsd előnyben a zöldségeket


Nem kell részleteznünk, hogy miért fontos minél több zöldséget fogyasztani, rendkívül jót tesznek szervezetünknek, arról nem is beszélve, hogy ha többet eszel belőle, mint szoktál, akkor kevesebb hely marad majd a feldolgozott ételeknek, mely majd azok étrendedbeli csökkenéséhez vezet majd. Ez egyébként minden egészséges ételre vonatkozik – ha többet fogyasztasz, ezek fognak majd eltelíteni, nem a szalonnák, hamburgerek és gyorsételek.

hirdetes


Fordulj inkább a zöldséges alternatívák felé, hiszen ez a nassolások szempontjából is működőképes, azt is képes lehetsz majd velük visszafogni. Tedd tele tányérodat rengeteg zöldséggel, ezzel is biztosítva, hogy hosszabb időre eltelítsd gyomrodat, így kevésbé kívánva az édességeket.

hirdetes


Alakíts ki egy új bevásárlási szokást


Ennek az ötletnek az az alapja, hogy ha nem veszel majd feldolgozott ételeket, valamint nassolnivalókat, akkor azokból kevesebb lesz háztartásodban, vagyis logikusan kevesebbet fogsz majd belőlük elfogyasztani. Persze, a váltás nem lesz majd egyszerű és nem is egyik pillanatról a másikra fog majd megtörténni – fokozatosan kell megváltoztatnod majd bevásárlási szokásaidat, miközben lépésről-lépésre majd az egészségesebb ételek felé kell majd fordulnod – amiről pedig nem tudsz a folyamat során lemondani, azt vedd meg nyugodtan. Amennyiben mértékkel fogyasztasz valamit, és ameddig tudod azt szabályozni, hogy mennyit szeretnél belőle enni, addig minden egészségesnek számít.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Puskin mozi

Puskin mozi: A mai Puskin elődje a Magyar Világ kávéház volt. 1926-tól a Mezőgazdasági... Tovább

Szent György-hegy

Szent György-hegy: A Balton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Szent-György hegy közülük az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia
X
Kövess minket facebookon!