hirdetes

Egy kihagyhatatlan város, Gyula és kihagyhatatlan látnivalói

P.B.

Gyula a román határ mellett, Békés megyében helyezkedik el és a 44-es főút mentén közelíthetjük meg. A települést körülbelül 29 ezren lakják. Ebben a cikkben pedig megmutatjuk, hogy miért érdemes ellátogatni ebbe a gyönyörű városba. 
 

Tekintsük meg Gyula látnivalóit!

Gyulai Várfürdő 

Egészen pontosan 1959. május elsején nyitott meg a Gyulai Várfürdő és az elkövetkező években bővítették tovább strandmedencével, gyerekmedencékkel, gyógymedencékkel. Az 1970-es évek pedig elhozták a várt hatást, ugyanis a Várfürdő rengeteg látogatóra tett szert. A 80-as évektől kezdve csúszdák is megjelentek, illetve további modernizálásokon ment keresztül a fürdő. Ma már pedig AquaPalotával, szaunaparkkal és családbarát lehetőségekkel is találkozhatunk. Ezek mellett masszázs szolgáltatásokat, babaúszást és éjszakai wellnesst is igénybe vehetünk. Ha mindez nem lenne elég, még büfék, éttermek, ajándékbolt és bárok is rendelkezésünkre állnak. Mindenképp érdemes meglátogatni a fürdőt, ha Gyulán járunk, ugyanis a gyógyvíz számos jótékony hatással rendelkezik, például alkalmas idegbántalmak és gyulladásos betegségek kezelésére. 

Százéves Cukrászda 

hirdetes

A története egészen az 1800-as évek elejére nyúlik vissza, és 1839-ig az épületben gyógyszertár működött. Maga a cukrászda 1840-ben alapult Salis András cukrászmester által. Az épület gyönyörű, korhű és eredeti tárgyakkal is találkozhatunk. Az egyik nagy ékessége a cukrászdának a 32 sípos géporgona. A finomabbnál finomabb süteményeken túl megtekinthetjük a kialakított cukrászmúzeumot is, mely kivételes látványosságnak bizonyul, és egyedülállóvá teszi a többi cukrászdához képest.

Színes a kínálat, ugyanis sütemény, fagylalt, kézműves csokoládé és bonbon közül is választhatunk. Továbbá, ha úgy tartja kedvünk, kávézhatunk, teázhatunk, sőt még forró csokizhatunk is a különleges környezetben. 

Gyulai Vár 

Mindenképp érdemes ellátogatni erre a történelmi helyszínre, hogy megtekinthessük az állandó kiállításokat, ugyanis a vár 24 kiállító teremmel rendelkezik, melyekben láthatunk többek között fegyvertárat, várúrnői és várúri lakosztályokat, várbörtönt, kovács- és fazekasműhelyet.  

hirdetes

Még a gyermekek is élvezhetik a programokat, ugyanis elsősorban az ő részükre tartanak különböző foglalkozásokat, például jelmezes tárlatvezetést.

További érdekesség, hogy a vár területére nem csak kirándulás céljából érkezhetünk, hanem a kápolna esküvők és keresztelők helyszínéül is szolgálhat, valamint a vár területén céges és egyéb rendezvények is megvalósíthatók. Természetesen souvenir vásárlásra is lehetőségünk van.


A vár udvarán már 1964 óta üzemel a Gyulai Várszínház, amely a főszezonban, nyaranta várja a vendégeket. Minden évben nívós előadásokat láthatunk az egyedülállóan szép környezetben. 

Ha érdekelnek a további látnivalók is, akkor lapozz a következő oldalra! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

A tartós szegfű

A tartós szegfű: A tartós szegfű igazi hungarikum, a világon kizárólag a Duna-Tisza közi... Tovább

Palotás

Palotás: Tradícionális magyar táncfajta. A magyar táncok kiforrásának ideje a 16. századra... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!