hirdetes

Próbáld ki a nagymamám habos-fügés bögrés sütijét, amit percek alatt elkészíthetsz!

ZH

Az édes ízek és könnyű desszertek mindig jó hangulatot teremtenek a konyhában. A habos-fügés bögrés süti egy olyan recept, amely könnyedén elkészíthető, de ízében és állagában is igazi különlegesség. Ötvözi az omlós tésztát, a fügelekvár édességét és a habos tojásfehérjét egy tökéletes összhangban. Ráadásul kevesebb, mint fél óra alatt az asztalon lehet!

fügés sütemény

Hozzávalók a habos-fügés bögrés sütihez - 15 x 20 cm-es tepsihez

A tésztához

•    3 db tojássárgája
•    60 g kristálycukor
•    85 g puha vaj
•    180 ml tej
•    1 nagy csipet só
•    10 g sütőpor
•    180 g finomliszt

A habhoz

•    2 db tojásfehérje
•    70 g kristálycukor

A lekenéshez

•    180 g fügelekvár

Habos-fügés bögrés süti elkészítése:

1.    A tésztához a tojássárgákat egy robotgépben habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a puha vajat, tejet és sót. Ezeket alaposan összekeverjük.

2.    A sütőporral elkevert lisztet apránként hozzáadjuk a tésztához, és alaposan összekeverjük, amíg egy homogén tésztát kapunk.

3.    A tészta masszát egy sütőpapírral bélelt, kisebb tepsi aljába öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk.

4.    A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a tésztát kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta elkészült-e.

5.    A habhoz a tojásfehérjéket robotgéppel magas fokozaton kemény habbá verjük. Ekkor hozzáadjuk a cukrot, és további 1-2 percig habosítjuk, amíg a cukor teljesen elolvad.

hirdetes

6.    A megsült tésztát kivesszük a sütőből, és még langyos állapotában egyenletesen megkenjük fügelekvárral.

7.    A habot egyenletesen eloszlatjuk a fügelekvárral lekent tészta tetején.

8.    A sütőt visszakapcsoljuk, és a sütit további kb. 10 percig sütjük, amíg a hab enyhén megpirul.

9.    A sütit kivesszük a sütőből, és hagyjuk langyosra hűlni. Ezután éles, vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

A habos-fügés bögrés süti nem csak ízletes, de látványában is csodálatos. A puha tészta, az édes füge és a habos réteg együtt harmonikus és gazdag élményt nyújtanak. Ideális választás, ha gyorsan szeretnél valami finomat készíteni, ami mindenkinek a szívét megdobogtatja.

Elkészítési idő: 20 perc                  Sütési idő: 25-30 perc


5 további kreatív ötlet, hogyan használd fel a fügét süteményekben:

A füge gazdag és édes ízével kiváló alapanyag a süteményekben. Ha most megkívántad ezt a finom gyümölcsöt, és a habos-fügés bögrés süti inspirált, ne állj meg itt! Mutatok néhány kreatív ötletet, hogyan varázsolhatod még változatosabbá a sütőtálad tartalmát:

1.    Fügés krémes sütemény: Készíts egy réteges krémes süteményt fügepürével, amelyet a krémek közé vagy a tetejére is adhatsz. A selymes krém és a füge tökéletes harmóniát alkotnak.

hirdetes

2.    Fügés krémszárnyas: A hagyományos piskóta vagy lapok közé helyezett fügelekvár tökéletes kontrasztot teremt a krémes töltelékkel. Készíts egy réteges tortát, amelyben a krém és a füge egymást kiegészítve varázsolja el az ízlelőbimbókat.

3.    Fügés muffin: Adj plusz érzelmet a muffinjaidnak fügekockákkal. Egy kevés fahéjjal és dióval kombinálva valódi ízorgiát teremthetsz.

4.    Fügés tarte: Készíts egy ínycsiklandó fügés tartrét, ahol a füge szeletek a tészta tetejét díszítik. Ezzel a változatossággal minden falatban a füge ízét élvezheted.

5.    Fügés zabkeksz: Készíts egészséges, fügés zabkekszet, amelyben a füge édes íze kiegyensúlyozza a zab ropogós textúráját. Egy tökéletes nassolnivaló a mindennapokra.

A füge igazán sokoldalú gyümölcs, amely a sütészetben is remekül kibontakozik. Használd kreatívan a fenti ötleteket, és hagyd, hogy a füge édes varázsa betöltse a sütött finomságokat!


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szepesi György

Szepesi György: magyar rádiós sportkommentátor, „az Aranycsapat tizenkettedik... Tovább

Régi idők

A retro stílus valahogy mindenképpen kötődik hozzánk. Hogy miért? Mert vannak emlékeink a... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Állatok Belföld Érdekességek Ételek Európa Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport Szórakozás Technológia Történelem Utazás