hirdetes

6 hajápolási tipp szőke hajra, amiket neked is ismerned kell!

S.N.

Minden hajszín más és más törődést igényel. Nincs ez másképp a szőke esetében sem, hiszen itt is rengeteg szempontra kell oda figyelnünk a hajápolási rutinunk alatt. Íme pár hasznos tipp, hogy te a frizurád is mindig tökéletes legyen!

 

Hajápolási tippek szőke hajra!

#1: Sampon használata

A legtöbb haj esetében érdemes, de a szőkéknél is kimondottan érdemes szulfátmentes és inkább természetes alapanyagokból álló sampon használni. Tehát még mielőtt megveszed az új sampont érdemes először elolvasni ,hogy pontosan mit is tartalmaz, mert nem feltétlen minden mentes, ami rosszabb esetben még roncsolhatja, száríthatja a hajadat. Lehet, hogy neked van egy bevált, kedvenc samponod, de időnként nem árt egy újabbat is használni, hiszen a hajad is képes ezt megszokni és egy idő után megfigyelheted, hogy a hatása sem lesz ugyanolyan, mint eddig, pedig a sampon és az összetevői nem változtak. Pluszban még érdemes odafigyelni arra, hogy hajunkat a samponnal lehetőleg kétszer is átmossuk, hiszen így lesz teljes mértékben tiszta a hajad és a fejbőröd.

#2: Hamvasító a sárgás hajszín ellen

A szőkéknél egy gyakran előforduló probléma lehet, hogy egy idő utána festett haj elkezd besárgulni. Vagy azok, akik természetes szőke hajjal jöttek a világra, azok is a legtöbb esetben szembesülnek azzal, hogy az évek során imádott szőke hajuk elkezd sötétedni. Ezt nem muszáj festéssel korrigálni, hiszen napjainkban már nagyon hatásos szőkítő samponok léteznek, így nem kell szembe nézned a lenövés veszélyével. Festett hajon pedig a szőkítő/hamvasító samponok csak még szebb színt adnak a hajadnak. Ezeket a samponokat is ajánlott a termék hátulján (általában 1 perc) lévő időtartamig rajta hagyni a hajon. De itt ügyelnünk kell arra, hogy ne essünk túlzásba, mert vannak olyan termékek, amelyektől hajunk könnyen belilulhat. Ha még tökéletesebb hatást szeretnénk elérni, akkor érdemes hajszínezős sampont vagy akár pakolást is alkalmazni, hogy jobban fokozzuk a hatást.

hirdetes

#3: Balzsam, a hajproblémák javítására, megszüntetésére

Nem is gondolnád, de nagyon sokan nem is használnak balzsamot, ami nem feltétlenül szerencsés. Hiszen egy jó balzsam csodákra képes. Először is nagyon fontos, hogy tisztában legyél azzal, hogy a hajadnak mi is a fő gyengesége. Könnyen törik a vége vagy esteleg vékony szálú vagy hamar zsírosodik és még ezer problémája lehet a hajadnak. Érdemes ezen indok alapján kiválasztani egy balzsamot. A samponozás után a felvitt hajbalzsamot érdemes minimum 1, de inkább pár percig rajta hagyni a hajunkon, hogy jobban hasson. Mint a samponnál, ugyanúgy néha érdemes elrugaszkodnunk a kedvenc termékünktől és váltani, akár csak egy rövid időre is. Ebben az esetben a váltásnál olyan új balzsamot ajánlott választani, ami más hatással rendelkezik, ezáltal hajunk még szebb lehet.

hirdetes

További szuper hajáplási tippek a következő oldalon, van még egy-két jó tanácsunk, érdemes lapozni!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Parlagi sas

Parlagi sas: nemzeti értékünk, szigorúan védett állat.A parlagi sas a madarak osztályának a... Tovább

Tihanyi Apátság

Tihanyi Apátság: A Balatonra látogató turisták egyik kedvenc, gyakran felkeresett helyszíne. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek