hirdetes

Halloween-hétvége jön, de milyen rémisztő programok lesznek Budapesten?

Puskás Rékka

Jönnek az utolsó októberi napok, a hétvégén pedig véget ér a hónap egy frászhozó ünneppel, a Halloween-nal. Ugyan pénteken még nagy valószínűséggel találkozunk csapadékkal, szombat-vasárnap azért a Nap elődugja ragyogó orcáját a felhőtakaró mögül. A szép időben pedig nem érdemes otthon ülni, hiszen rengeteg programlehetőség vár a fővárosban, ezúttal a lidércnyomásos ünnep szellemében.

Milyen halloweeni programok várnak a fővárosban?

Día de Muertos 2020

A Nagymező utcában található Terezába október 31-én megérkezik Frida Kahlo szellemisége, vele együtt pedig a Halottak Napjának ünneplése is. A mexikói kultúrában a halál nem egy szomorú, komor dolog, hanem az élet természetes része, amit ugyanúgy meg kell ünnepelni, mint egy születésnapot. Ezért aztán náluk ez az ünnep a színekről, a vidámságról, az életszeretetről szól. Most szombaton a Terezába csupa szórakoztató program várja az érdeklődőket, bűvészműsortól táncelőadásig, természetesen mind alkalomhoz illő jelmezben. Aki szintén kosztümben érkezik, az extra jutalomban is részesülhet!

Art+ Cinema Halloween

Nem is lehetne méltóbban megünnepelni a Halloweent, mint hidegrázós filmekkel. Épp ezért szombaton az Art+ Cinema igazi horrorklasszikusokkal várja a borzongani vágyókat. A repertoárban olyan filmek szerepelnek, mint a Kút, az Eksztázis, az A ház, amit Jack épített, valamint az A másik bárány, az A texasi láncfűrészes mészárlás és természetesen az 1978-as Halloween. Igazi ünnepi rettegés vár tehát a horror szerelmeseire!

hirdetes

Anthony McCarten: A két pápa

hirdetes

A filmet valószínűleg sokan ismerik, melyet McCarten előbb regénynek, majd színdarabnak alkotott meg. A történet központjában egy olyan esemény áll, melyre gyakorlatilag nem volt példa a modern történelemben: XVI. Benedek pápa betegsége miatt lemond, s bár megtartja az „emeritus pápa” címet, Isten földi helytartója Jorge Bergoglio lesz, aki a Ferenc nevet veszi fel. November 1-2. között a Rózsavölgyi Szalon Arts & Café ad helyet a színdarabnak, ami nagyon érdekes teológiai és emberi kérdéseket vet fel.

Spanyol Filmhét 2020

Október 27. és november 1. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban Spanyol Filmhetet tartanak. Ennek során tíz új spanyol alkotás lesz megtekinthető, van köztük olyan, amit Oscar-díjas, vagy Oscar-díjra jelölt rendezők keze munkáját dicsérik. A filmek között található nagyszabású történelmi film, vígjáték, komikus thriller, dokumentarista alkotás, de még női mozi és romantikus dráma is.

A következő oldalon további érdekes programok várnak!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tiszántúl

Tiszántúlnak szokás nevezni Magyarország azon részét, melyet a Tisza és az ország keleti... Tovább

Alföldi kamillavirágzat

Alföldi kamillavirágzat: Hungarikum. Magyarországon a kamillát, mint gyógynövényt, először... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!