hirdetes

Európa legszebb vonatával utazhatunk Törökországba egy éjszaka alatt

ZH
Frissítve: 2024.05.27
Frissítette: ZH

A járvány kezdetén 2020 márciusában függesztették fel a két izgalmas várost összekötő éjszakai járatot, de ma már újra zökkenőmentesen működik. A török és bolgár vasúttársaság tulajdonában lévő, Isztambult és Szófiát összekötő éjszakai vonaton tehát már idén lesz lehetőségünk utazni, ha Törökországba vagy Bulgáriába tervezünk nyaralást. A teljes menetidő körülbelül tizenegy-tizenkét óra, ami alatt mintegy ötszázhatvan kilométeres utat tesz meg a vonat Szófia központja és az isztambuli Halkali állomás között.

éjszakai vonat


Újra működik a vasúti összeköttetés Európa és Törökország között


A Szófia-Isztambul járat a legjelentősebb vasúti összeköttetés Bulgária és az egész kontinentális Európa, valamint Törökország között, ami nagy népszerűségnek is örvend az utasok körében. Az éjszakai járat azért is olyan népszerű, mert lehetőséget ad arra, hogy miután délután meglátogattunk a Hagia Szófiát és az estét az isztambuli bazári forgatagban töltöttük, másnap reggelre már a csodálatos bulgár főváros, Szófia különleges díszes katedrálisait és posztszovjet stílusában gyönyörködhessünk. Aki kíváncsi Európa más nagyvárosaira az Szófiába ezzel a vonattal érkezik és innen utazik tovább más járatokon.

hirdetes

Az Isztambul-Szófia Expressz

hirdetes


A nagy népszerűségnek örvendő, a török nemzeti vasúti szolgáltató, a TCDD és bolgár megfelelője, a BDZ közös vállalkozásaként működtetett Isztambul-Szófia Expressz alvókocsis vonaton foglalhatunk egy-, két-, és négyszemélyes hálókocsik közül, amiknél az előbbi kettőhöz még minihűtő és külön mosdókagyló is van, ha kicsit fel szeretnénk frissíteni magunkat. A vonaton luxus hálókocsik is helyezkednek el és a luxus környezet keveredik az egyszerűbb heverőkkel. Természetesen minden hálókocsi légkondicionált. Egy kétszemélyes hálókocsi ára harminchat euró, ami a mai árfolyammal számolva 13 900 Forint körül mozog. A jegyeket sajnos csak személyesen lehet megvásárolni az isztambuli vagy a szófiai vonatállomás jegypénztáraiban, és erre is csak legkorábban 60 napunk van az utazást megelőzően.


A jegyekről és a menetrendről EZEN a weboldalon tájékozódhatsz!
 


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Esterházy kastély Fertőd

Esterházy kastély Fertőd: A fertődi Esterházy-kastély épületegyüttese és a benne látható... Tovább

Lángos

Lángos: a nyár slágere, mely nem csak a meleg évszakban számít ínycsiklandozónak. Az egyik... Tovább

Tovább a lexikonra
Európa Hírek Utazás
X
Kövess minket facebookon!