hirdetes

Hamarosan elérjük a 3 millió beoltott személyt, napokon belül jöhet a következő lazítás!

Bettina

Már nem kell sokáig várni, hogy elkezdődjön a következő lazítás!

Napokon belül jöhet a következő lazítás!

Továbbra is gondot okoz a maszkviselés elmulasztása és a bulimegvonás is a magyaroknak – derült ki az operatív törzs hétfői tájékoztatóján. Kiss Róbert rendőr alezredes, az ügyeleti központ vezetőhelyettese arról nyilatkozott, hogy a hétvégén 2009 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a maszkviselés elmulasztása miatt. Ez lássuk be, hogy rengeteg, mivel már senkinek nem lehet újdonság az, hogy kötelező a maszkot viselni onnantól kezdve, hogy kilépünk a közterületre az otthonunkból! Továbbá arról is beszámolt, hogy a hétvégén két vendéglátóhelyet is be kellett záratniuk ideiglenesen a rendőröknek, mivel egy edelényi vendéglátóipari egységben szeszesital-fogyasztáson kapták a vendégeket. Egy zalaegerszegi szórakozóhelyen pedig 25 vendéget kaptak rajta a járőrök. Nagyobb kárt okoznak ezzel maguknak, mint a gondolt anyagi haszon mivel mindkét helyre fél évre lakat került. A magánszemélyeknek is drága buli volt, mivel szabálysértési eljárást indítottak ellenük, ezt valószínűleg egy nagyobb pénzbüntetéssel fogják kiegyenlíteni. 

hirdetes

Budapesten is bulizókkal szemben kellett intézkedni. Két ilyen eset is volt a megengedettnél többen gyűltek össze a csendháborítás miatt kihívott rendőrök tapasztalatai szerint. Az egyik ilyen eset a XVI. kerületben volt, egy kerti partin 25 fő volt, egy első kerületi házibulin pedig 15 magánszeméllyel szemben indult közigazgatási hatósági eljárás. A rendőrök egy 14 tagú zenekart is tetten értek próba közben a hetedik kerületben, pénteken. 

hirdetes

Kiss Róbert beszámolt arról is, hogy a hétvégén 14 171 új hatósági házi karantént rendeltek el. Ezzel a számmal egybevéve jelenleg 43 002 embert ellenőriznek majd, hogy betartják-e a vesztegzár szabályait. Mobilos karantén-ellenőrzést csak 3301-en vállaltak. 

Müller Cecília a friss járványadatok mellett az oltási kampány részleteiről tájékozatott minket, ami a beoltottak számát illeti, jelenleg: 2 900 383 fő, közülük 1 217 258 fő már a második oltását is megkapta. Napokon belül meglehet a hárommillió beoltott Magyarországon, ami az jelenti, hogy jöhet a következő lazítás.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Béres csepp

Béres csepp" és a "Béres csepp: nemzeti értékünk, hungarikumunk . A magyar tudáshoz... Tovább

Dessewffy Arisztid

Dessewffy Arisztid: Cserneki és tarkeöi Dessewffy Arisztid honvéd vezérőrnagy, az aradi... Tovább

Tovább a lexikonra