hirdetes

Több ezer üvegnyi hamis parfümöt foglaltak le – mutatjuk, mire figyelj, hogy ne verjenek át!

VN

Több mint négyezer üveg hamisított parfümöt találtak egy kamionban a pénzügyőrök az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-t. Karácsony előtt különösen figyelni kell, mert ilyenkor még több hamis terméket próbálnak mg ránk sózni. Mit tehetünk? Mire figyeljünk? 

hamis parfüm felismerése

Rengeteg a hamis parfüm karácsony környékén

Juhászné Prantner Etelka közölte, a pénzügyőrök egy bolgár kamiont ellenőriztek, amely a fuvarlevél szerint Bulgáriából gyűjtőárut vitt Németországba. A járőrök a raktér tételes átvizsgálása közben, a gyűjtőáruk mellett három olyan raklapot is találtak, amelyek "a felrakodási jegyzék szerint nem voltak azonosíthatók". A felstócolt dobozokban 4240 üveg, különböző márkajelzésű és kiszerelésű parfümöt találtak. Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi termék hamisítvány, amiket a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hoztak forgalomba. A sofőr a lefoglalt áruk eredetét, származását nem tudta igazolni, és kísérő dokumentumot sem tudott bemutatni. A NAV járőrei a több mint 138 millió forint értékű hamis árut lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak. A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a karácsonyi ünnepek közeledtével egyre-másra bukkannak fel hamis termékek a piacokon.

hirdetes

Mi a baj a hamis parfümökkel?

Több mint gondolnád! Az eredeti parfüm megszerzése nem csupán a márkahűség kérdése, hanem az egészségünk és az élményünk szempontjából is fontos. Az eredeti parfümök ugyanis minőségi összetevőket tartalmaznak, amelyek nem csak kellemes illatot biztosítanak, de kevesebb allergiás reakciót is okoznak. Ezenkívül, a hamisított parfümök esetében gyakran előfordulhat, hogy a kémiai összetevők nem megfelelő arányban kerülnek felhasználásra, ami allergiás bőrreakciókat vagy egyéb egészségügyi problémákat eredményezhet. Ahogyan a hamisított ruhák is sokszor rosszabb minőségűek, úgy a parfümök is, és mivel közvetlenül érintkeznek a bőrünkkel, ez igenis fontos kérdés.

hirdetes

Honnan tudhatod, hogy egy parfüm eredeti, mik a hamisítás legfeltűnőbb jeleni? Lapozz, a következő oldalon megosztuk szakértők tanácsait!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Törley pezsgő

Törley pezsgő: Hungarikum. Hagyomány és minőség 1899-óta. Maga a márkanév tehát immáron... Tovább

Könyves Kálmán

(Könyves) Kálmán: az egyik legismertebb magyar királyról beszélhetünk személyében. Kálmán... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek