hirdetes

Hivatalos: jönnek a szigorítások, két hétre bezár az egész ország

VN

Mint, mindenki tudja, javában zajlik a koronavírus járvány harmadik hulláma is hazánkban, és sajnos a számok egyre romlanak. Napról-napra egyre magasabb az új koronavírus fertőzöttek száma, és nagyon sokan halnak is meg a koronavírus miatt sajnálatosan. Éppen ezért a kormány szigorítások mellett döntött.

Koronavírus korlátozások

Szigorítanak a harmadik hullám miatt

Már eddig is szigorú keretek között éltük a mindennapjainkat, hiszen a koronavírus járvány terjedése miatt, különböző szabályokat kellett betartanunk, de a gyors terjedés miatt mg szigorúbb szabályok lépnek életbe. Erről pedig a szerdai kormányülés döntött, ami még most is tart. Lássuk, mikről született eddig döntés!

Bezárnak az iskolák

A középiskolákban, felsőfokú oktatási intézményekben eddig is digitális oktatás zajlott, de ezután mindenhol ez lesz, ugyanis az óvodákat, általános iskolákat is bezárják egészen április 7-ig, a digitális oktatás részleteit az Emmi dolgozza ki, természetesen a középiskolák, egyetemekre vonatkozó szigorítások változatlanok maradnak.

hirdetes

Bezár több üzlet

Az üzleteket március 8-22 között bezárják, kivétel ez alól az élelmiszerboltok, patika, drogéria, benzinkút. Továbbá március 8-22 között minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyi szolgáltatások. A konditermek is bezárnak erre z időszakra, bár ezekbe eddig sem lehetet engedély nélkül járni, az igazolt sportolók edzései és meccsei csak zárt kapuk mögött lehetnek. Nyitva maradhatnak ez idő alatt a parkok, és arborétumok.

hirdetes

Szigorú szabályok, hogy hamarabb nyithassunk

A döntéshozók a döntés előtt több szakemberrel, orvossal, matematikussal, statisztikussal is konzultáltak, és ezt látták a legjobb megoldásnak. Gulyás Gergely elmondta „ha most nem zárnánk, akkor az újraindítás is későbbre tolódna. Azért kell most zárnunk, hogy mielőbb nyithassunk.” A határátlépést is szigorítják, maszkot továbbra is kötelező hordani. Arra kérik a munkáltatókat, hogy amennyiben lehetséges, engedjék meg a munkavállalóknak, hogy otthonról dolgozzanak. 

Friss adatok

Ezek a mai friss adatok: 446 178-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 15 476-ra emelkedett, a gyógyultak száma 328 136. Az aktív fertőzöttek száma 102 566-ra nőtt. Kórházban 6554 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 639-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 41 440-en vannak, a mintavételek száma 3 749 907-re nőtt.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Budapesti Operettszínház

Budapesti Operettszínház: A főváros egyetlen ilyen műfajú intézménye. Az egykori Somossy... Tovább

Magyar parlagi szamár

Magyar parlagi szamár: Az időszámítás előtt négyezer évvel Afrikában élt, és a Földközi... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek
X
Kövess minket facebookon!