hirdetes

Egy napos kirándulás Budapestről - Tarts velünk a Hárs-hegy körtúrára!

ZH

Ha vágyunk egy kis természetközeli kikapcsolódásra Budapestről anélkül, hogy messze utaznánk, a Hárs-hegy körtúra kiváló lehetőséget kínál. Fedezzük fel a budai dombokat és élvezzük a friss levegőt egy könnyed, ugyanakkor látványos túra során!

hárs-hegy

Budapest természeti kincsei – Fedezd fel őket a Hárs-hegyen

A maga hatalmas területével Budapest igazi kincsesbánya azok számára, akik rövid kirándulásra vágynak, és még csak nem kell messze mennünk. A Hárs-hegy túra kiváló lehetőség, hogy egy rövid idő alatt a városi forgatagból a természetbe kalandozzunk. A túra könnyed, így családdal, gyerekekkel vagy akár kutyával is élvezhető. Egyedül sem kell aggódnunk, hiszen az útvonal jól ki van táblázva és biztonságos.

Ha új útvonalat keresel a kocogásra, akkor a Hárs-hegy kör erre is tökéletes, de biciklivel sajnos nem teljesíthető.

Hárs-hegy körtúra útvonala


A kirándulás a Szépjuhászné vasútállomástól indul, ahol az „S” jelzést követve vágunk neki az útnak. Az út során több pihenőhelyet is találunk, ahol lehetőségünk van megpihenni és élvezni a természet hangjait. A Kaán Károly-kilátónál rövid pihenőt tarthatunk, ahol a Pilis vonulataira nyílik lenyűgöző panoráma.

hirdetes

A Nagy-Hárs-hegy csúcsán álló Kaán Károly kilátóból Budapest panorámája is látható. A túra folytatásaként érintjük a Bátori-barlangot, mely Bátori László nevét viseli, aki itt írta szentírás-magyarázatait és a szentek életére vonatkozó történeteket.

hirdetes


A Makovecz Imre-kilátóhoz vezető úton megelevenedik a természet, melyet a kilátóból is megcsodálhatunk. A körút végén visszatérünk a Szépjuhászné parkolójához, ahol kikapcsolódhatunk és élvezhetjük a jól megérdemelt ebédet.


Megközelítés

A Hárs-hegy körtúra könnyen megközelíthető a városból. A Széll Kálmán térről induló 22-es, 22A és 222-es jelzésű BKK busszal a Szépjuhászné vasútállomás megállónál szállhatunk le. Ha extra élményre vágyunk, a Gyermekvasúttal is érkezhetünk. Autóval érkezve a parkolókban rengeteg helyet találunk, ugyanakkor érdemes korán érkezni, mivel népszerű túráról van szó.

A Hárs-hegy körtúra a természet és a kikapcsolódás szerelmeseinek ideális választása. Fedezzük fel Budapest természeti kincseit egy könnyed sétával, élvezzük a gyönyörű panorámákat és töltsünk egy felejthetetlen napot a szabadban!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Karinthy Frigyes

Karinthy Frigyes: nyelvújítónk. Karinthy Frigyes magyar író, költő, műfordító. Saját... Tovább

Közúti Rendelkezések Egységes Szabályozása

KRESZ: A KRESZ mozaikszó a Közúti Rendelkezések Egységes Szabályozása rövidítése.... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Európa Kirándulás Magyar Magyarország Sport Szórakozás Utazás