hirdetes

Gardróbrendezés ősszel – Mit tudsz kezdeni a kiszelektált ruháiddal?

ZH

Az ősz és a hidegebb időjárás már javában beköszöntött, úgyhogy itt az ideje a gardróbod átrendezésére is! Mikor a nyári ruhákat hátra és a melegebb, őszi-téli ruhadarabokat előre vesszük, sokszor előfordul, hogy rájövünk: Ezekre már nincs is szükségünk! A kiszelektált ruháknak nem a kukában van a helyük, mutatjuk hol adhatod le a már nem használt ruháidat!

használt ruha gyűjtő

Használt ruhagyűjtők, ahol Te is leadhatod már nem hordott ruhadarabjaidat


Általában a téli vagy a nyári gardróbrendezés során szokott kiderülni, hogy egyes ruhadarabjainkat nem hordtuk már több éve és valószínűleg már nem is fogjuk, így csak a helyet foglalják a szekrényben. Sokan nem tudják mit tehetnek ezekkel a már nem használt ruhadarabokkal, pedig rengeteg lehetőség van rá, hogy ne a kukába kerüljenek! Nem is gondolnád hány ember örülne még azoknak a ruháknak, amik számodra már feleslegesek és csak csendben megbújnak a polc hátsó zugában. Ilyenkor eljön a szelektálás ideje, és érdemes kiválogatni minden olyan ruhadarabunkat, amelyekre már nincs szükségünk, vagy már több mint 2-3 éve nem vettük fel egyszer sem. Legyen ez akár egy régi farmer vagy egy póló, amin a 2 évvel ezelőtt még kedvenc együttesünk szerepel, ma már viszont egy számukat se hallgatnánk, esetleg egy 2 szezonnal ezelőtti divatú kötött pulóver, biztos lehetsz benne, hogy más igazi kincsként fog rá tekinteni. Mit tehetsz hát a még használható, de számodra már szükségtelen ruhákkal? Gyűjtsd össze őket, akár kategorizálhatod is ruhadarab vagy szezonalitás szerint és mutatjuk mit kezdj velük!

hirdetes


Ezeken a helyeken tudod leadni használt ruháidat


Az ilyen gardrób frissítések és szelektálások után adódik a kérdés, hogy hova tegyük ezt a sok kiszelektált ruhát, de azonban, hogy a padlásra vagy a kukába dobnád, mutatjuk, hol lehet jobb helye!
Budapesten és környékén is számtalan lehetőséget találhatunk használtruha-gyűjtő pontok terén, ahol szívesen fogadnak minden ruhaadományt, azonban arra figyelj, hogy tényleg csak jó állapotú ruhákat adj le, tehát ne legyen szakadt, lyukas vagy foltos!

A kiszelektált és már nem hordott ruháidat többek között ruhaadományként továbbíthatod a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz, a Magyar Vöröskereszthez vagy más jótékonysági szervezethez, mint a Katolikus Karitász, az Oltalom Karitatív Egyesület vagy a Magyar Református Szeretetszolgálat.

hirdetes


Segíts a rászorulókon a már nem hordott ruháiddal!


A jótékonysági szervezeteken kívül még az is egy opció lehet, hogy egyes adományboltokba adod le a már nem hordott ruháidat, ahol nem csak hátrányos helyzetűeket foglalkoztatnak, de a vevőkörük is kifejezetten hátrányos helyzetűek. Hogyha itt adod le a ruháidat, akkor azokat tovább fogják értékesíteni, persze jóval a piaci ár alatt, olyan helyekről is tudunk, ahol 200 vagy 400 forintért árulnak mindent egyes napokon. Ilyen adományboltokat találhatsz a Cseriti hálózaton belül, de számos bizományi ruhaüzlet foglalkozik még ruhaleadással.

Hogyha a környezettudatosság is fontos számodra


Nem csak azért jó ilyen helyeken leadni a ruháidat mert ezzel jótékonykodsz, de javában kiveszed a részed a környezettudatosságból is. Több Textrade Kft. ruhagyűjtő konténert találhatsz országszerte, akik különböző karitatív szervezetekhez juttatják el az itt összegyűlt ruhákat, de ma már olyan cégekhez is elküldik, akik újra felhasználják és feldolgozzák, ezzel kevesebb szemetet termelve a világba.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Halotti beszéd és könyörgés

Halotti beszéd és könyörgés: Az egyik legismertebb fennmaradt mű a múltból. A Halotti... Tovább

Puli

Puli:  A puli egyike a kilenc magyar kutyafajtának, és világszerte a legismertebb... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek