hirdetes

Hasznos tippek, hogy ne lopjanak meg a strandon!

K.I., ZH

Reméljük most már szépen lassan beköszönt a nyár és beindulhatnak a nagy strandolások. Mindig nagy fejtörést okoz, hogy a parton hagyott holmink, főleg az értéktárgyak biztonságban legyenek. Kivéve ha béreltünk öltözőszekrényt, bár valljuk be ezek se életbiztosítások az esetek többségében. Most kerestünk nektek pár megoldást, hogyan óvjuk meg értékeinket.

Hasznos tippek, hogy ne lopjanak meg a strandon!

1.    Strandpénztárca, nyakbavaló


Újra visszajött a divatba és második virágkorát éli a műanyag strandpénztárca, ami a nyolcvanas évek nagy divata volt a strandokon. Egy minőségű strandpénztárcával a nyakunkban, már mehettünk is a vízbe a pénzünkkel együtt. Most már olyanokat is kapni amik nagyobbak a retro klasszikusnál és belefér a slusszkulcs, ékszer, de akár még egy mobil is. Én itt találtam meg a leg megfelelőbb pénztárcát (katt ide). A retro strandpénztárcába már akkor is belefért a legnagyobb érme és a papírpénz felgöngyölve. Ha zavarna minket az úszásban vagy a pancsolásban, nyugodtan tudjuk rögzíteni a fürdőnadrágunkhoz. De már azzal is megakadályozhatjuk, hogy lecsússzon a nyakunkból, ha olyat veszünk aminek a zsinórját egy kis csúszkával tudjuk szabályozni.

2.    Övtáska, hasitasi


Az övtársak is szintén visszatért a divatban, van ami ruha alá is csatolható és van olyan is ami vízálló. Ezek nem túl kényelmesek, ha ugrálunk, vagy úszunk, de vannak már olyan verziók, amiket akár combra vagy felkarra is rakhatunk.

hirdetes

3.    Zsebes fürdőnadrág


A magyar pénz vízálló, ahogy a Magyar Nemzeti Banktól megtudtuk. Ezt biztos már jó néhányan meg is tapasztaltuk, amikór ruhában felejtett pénzt kimostuk. Szóval nyugodt szívvel bemehetünk a vízbe papírpénzzel a zsebünkbe, nem lesz semmi baja. Itt arra kell figyelni, hogy a zseb biztonságosan záródjon, például legyen cipzáros vagy patentos. Sajnos ebben az esetben a nőknek ezt nehezebb megoldani, de szerencsére már nekik is gyártanak olyan fürdőruhát, amiben helyeztek el rejtett zsebet.

4.    Szórd szét a pénzed….


Ha nem egyhelyre rakod a pénzed és az értéktárgyaidat, nagyobb az esély rá, hogy ha kirabolnak nem visznek el mindent csak egy töredékét. A strandolókra vadászó tolvajoknak ugyanis gyorsan kell dolgozniuk, minél többet időznek egy helyben annál nagyobb a lebukás kockázata. Olyan helyet fognak céltudatosan megcélozni, ahol a legnagyobb a valószínűsége, hogy az ember az értékeit tartaná, nem fognak mindent aprólékosan átforgatni.

hirdetes

5.    Nem kell a strandon nagyzolni


Ne vigyünk magunkkal vagyonokat, a bankkártyát hagyjuk otthon vigyünk kézpénzt. Nagyából meg tudjuk állapítani annak a fényében, hogy ismerjük a saját vagy a család igényeit, hogy ennyi lesz a belépő a büfé fogyasztás, óriáscsúszda stb. Ne tartunk több nagycímletű bankót magunknál, inkább kisebb címleteket és érméket vigyünk magunkkal. Ez nem lesz annyira kívánatos, mintha fizetésnél előcsapnánk a tízezresektől dagadó tárcánkat.

+1.  Extrém megoldások

Hallottam már olyat, hogy valaki egérfogót rakott a táskájába, Ez már elég drasztikus megoldás szerintem, az illető vagy paranolyás, vagy túl sokszor lopták már meg strandon. Egy re figyeljünk, ha megfeledkezünk róla könnyen a csapda áldozatává válhatunk.


 

Forrás: HVG.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Korond

Korond: Népszerű idegenforgalmi helyszín Erdélyben. Aki szeret emléktárgyakat gyűjtögetni... Tovább

Ábel a rengetegben

Az Ábel a rengetegben Tamási Áron 1932-ben megjelent regénye, az Ábel-trilógia első kötete.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Külföld Retró Utazás
X
Kövess minket facebookon!