hirdetes

Ilyen óriási haszonnal árulják nekünk a különböző termékeket!

Sz.F.

Engem eléggé meglepett, hogy mekkora haszonnal árulnak nekünk egyes termékeket, sok esetben pofátlan az az ár, amit elkérnek értük, nézd meg te is! 

Nézd meg te is, milyen pofátlan haszonnal vehetjük meg ezeket a termékeket!

Én azért sokszor el szoktam gondolkozni azon, hogy mennyi haszon lehet egy-egy terméken, sajnos azonban nem jutok sok mindenre, mert nem tudok tájékozódni a termékek előállítási költségeiről.

A most következő listából kiderül, hogy léteznek olyan termékek, amelyek több mint száz százalékos profitot tesznek zsebre az élelmesebb vállalkozók, ezeket nyilván nevezhetjük lehúzásnak is, de sajnos mindent annyiért árulnak, amennyit a vásárlók hajlandóak fizetni.

Hozzáteszem, hogy az előállítási költséghez nem számoltuk hozzá azt, hogy hány kézen megy keresztül az adott termék, érdemes tudni azt, hogy sokszor négyen-öten tesznek rá hasznot, mire eljut a kereskedőhöz az áru. Sok esetben viszont saját maga hozza létre az adott terméket, és ebben az esetben is hasonló az árrés.

A következő oldalon találhatod meg a beszédes listát a termékekről, bevallom, nekem elkerekedett a szemem a számok láttán, sok esetben beszélhetünk valóságos rablásról. Lapozz egyet és nézd meg te is, mi mennyibe kerül! 

Nézd meg te is, milyen pofátlan haszonnal vehetjük meg ezeket a termékeket!

Pattogatott kukorica

A mozik valójában nem is a jegyeladásokból élnek meg igazán, hanem a büfékben kapható túlárazott termékek termelik nekik az igazi hasznot. Egy nagy popcorn előállítási költsége a 100 forintot sem éri el, de vannak mozik, ahol 1500-1800 forintot is elkérnek érte.

Csavart burgonya

Vásárokon, fesztiválokon egyre gyakrabban tűnik fel ez a látványos ropogtatnivaló. 5-600 forintot is elkérhetnek egy pálcáért, miközben egyetlen szem burgonya van rá felfűzve, amely nagyjából 30 Ft-os költséget jelent.

Éttermi borok

A felső kategóriás borokat 3000 forintért is beszerezhetjük a boltokban, míg az éttermek olyan áron kínálnak 1 dl-t belőlük, hogy egy üveg ára így simán eléri a 8-10000 forintot is.

hirdetes

Éttermi sörök

Hiába, az éttermek főleg az italok eladásából látják a legnagyobb hasznot: Egy dobozos sört 200 forintért megvehetünk a nagyobb üzletekben, az éttermekben, bárokban egy korsó sört 6-700 forintos áron kínálnak. És akkor még a vízzel hígításról nem is beszéltünk…

Lángos

A Balaton partján mindig megbotránkozunk, hogy megint feljebb ment a lángos ára: népszerűbb üdülőhelyeken nem szégyellnek 600 forintot elkérni egy sajtos-tejfölös lángosért, amelynek előállítási költsége nagyjából 100 forint lehet.

Üdítők

A boltban 200-500 forint közötti áron találhatunk különféle kiszerelésű üdítőket, pedig előállítási költségük nagyjából 44 forint.

Szemüveg

Tipikusan olyan termék, amelyért egy vagyont is el tudnak kérni, mert ez egy olyan dolog, amelyre nagy szüksége van az embernek, és kénytelen megvenni: a divatosabb szemüvegekért 30-60 ezer forintot is el szoktak kérni, nagyjából 8000 forintos előállítási költség mellett.

Tintapatron

Egy tuti biznisz: színtől és kiszereléstől függően 5-15ezer forintba kerülnek, előállítási költségük viszont az ezer forintot sem érik el.

Forrás

Nézd meg te is, milyen pofátlan haszonnal vehetjük meg ezeket a termékeket!

Egy SMS ára

Manapság a szolgáltatók egyre alacsonyabb áron kínálják a szöveges üzeneteket, de így is 20-40 forintba kerülnek. A szolgáltatónak körülbelül 1 forintjába kerül egy SMS elküldése.

iPhone

Egy termék, amelyért presztízsértéke miatt olyan magas árat kérnek, amelyet nem szégyellnek. A legújabb modellek ára 250-300 ezer forint körül mozog, de egy készülék előállítási ára nagyjából 66 ezer forint. Érdekesség, hogy Magyarországon kérik a legtöbb pénzt egy iPhone 7-ért a világon.

hirdetes

HDMI kábel

Manapság minden olyan háztartásban megtalálható ez a kábel, ahol “lapostévé” és számítógép is van otthon. Az elektronikai cikkeket árusító boltok nem is a nagy tömegcikkeken (pl. TV) keresik a legtöbb profitot, hanem az ilyen apróságokon: előállítási ára ezer forint alatt van, eladási ára pedig nagyjából 5000 Ft.

Márkás pólók

A távol-keleten előállított ruhadarabok előállítási költsége eltörpül a végleges árhoz képest, ez különösen igaz a nagy neveknél, ahol főleg a márkáért fizetünk egy vagyont. Egy prémium márka 100%-os pamutpólójának előállítási költsége nagyjából 1000-2000 forint körül mozog, eladási ára pedig 10.000 forinttól a csillagos égig terjed.

Palackozott víz

Ez tűnik a legtutibb üzletnek: Egy palack (mondjuk 1,5 liter) vízért körülbelül 100 forintot kell fizetnünk az üzletekben, pedig 3785 liter vizet tudnak előállítani, ugyanebből a pénzből. Kisebb kiszereléseknél még brutálisabb az árrés, hiszen fél liter vizet gyakran magasabb áron adnak a boltokban mint a másfél literes palackot.

Jégkocka

Tudjuk még fokozni: A többek között benzinkutakon is kapható, zacskózott jég ugyebár nem több fagyott víznél. Itt még többet keresnek rajtunk a cégek: ugyanis egy 2,5 kilós (azaz 2,5 literes) csomag ára nagyjából 7-800 Ft körül mozog.

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A regölés

A regölés: a téli népszokások közé sorolható. A regölés a télközépi, karácsonyi,... Tovább

Szent-Anna tó

Szent-Anna tó: Erdély egyik fő látványossága, melyhez ezernyi legenda csatolható.  A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek