hirdetes

A csellózás nagyágyúja Budapest utcáin ad minikoncerteket

VN

Biztosan sokak számára ismerősen cseng a Hauser név, de ha nem is, akkor is biztos vagyok benne, hogy egy-egy videóját látta már a közösségi média valamely felületén, hiszen nagyon nagy népszerűségnek örvendenek ezek, persze nem véletlen. És éppen hol készít videókat mostanság a neves művész, hát nem Budapesten?

Hauser Budapesten

Budapesten a csellózás koronázatlan királya

Görgetem, görgetem a Facebook-ot és egyszer csak hopp egy kedves kis dallam, jobban megnézem, és látom, hogy a világhírű csellóművész muzsikál a Szent István Bazilikával a háttérben, ami már egyébként karácsonyi pompájában áll. Írhatnék még sok mindent, de szerintem egyszerűen csak inkább hallgassátok meg ti is!

Bár ez a videó még nyáron készült, de az én személyes kedvencem ez, mondjuk lehet csak azért, mert egyébként is nagy kedvencem a Waltz No 2, de Hauser előadásával, és ezzel a háttérrel még csodálatosabb!

Ki az Hauser?

Most már mindenkinek alkalma adódott, hogy kicsit jobban megismerkedjen Hauserrel, biztos vagyok benne, hogy sokan eszméltek rá, hogy igen, őt már hallottam, de lehet, hogy valaki még csak most találkozott vele először. Azonban biztos sokatokat érdekel, hogy ki is ő. Hauser Horvátország Pula városában született, zenész család sarja, így nem csoda, hogy vérében van a muzsika. Először szülővárosában tanult zenét, ezt követően pedig Fiume városában. Egyetemi tanulmányait Natalia Pavlutszkaja keze alatt Londonban végezte, majd Ralph Kirshbaum irányításával Manchesterben folytatta, és végül az Amerikai Egyesült Államokban Bernard Greenhouse gordonkaművész instrukciói alapján fejezte be. Tehetségével és szorgalmával óriási sikereket ért el, és nemcsak a Facebook követőinek táborát nyűgözte le. 

hirdetes

Hauser sikerei

Alig múlt húszéves, amikor szólistaként Európa legnagyobb színházaiban a legfontosabb zenekaraival mutatkozott be, majd Ázsia, a Dél-afrikai Köztársaság, Új-Zéland és az Egyesült Államok következtek. Olyan nagy presztízsű koncerttermekben lépett fel, mint a Wigmore Hall, vagy a Royal Albert Hall, Londonban, a Concertgebouw Amszterdamban és a South Bank Centre-ben. Mindeközben számos elismerésben részesült. Az egyik legkiemelkedőbb, hogy bemutatkozhatott Károly walesi hercegnél, mind a Buckingham-palota, mind a St. James's Palace közönsége előtt. bemutatkozhatott Károly walesi hercegnél, mind a Buckingham-palota, mind a St. James's Palace közönsége előtt. De nemcsak klasszikus vonalon mozog. Guns N’ Roses és Michael Jackson feldolgozásai is vannak, valamint turnézott együtt sir Elton Johnnal is. 

hirdetes
 

Ha neked is tetszik, akkor oszd meg másokkal is a cikket!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mária Terézia

Mária Terézia: Mária Terézia, magyar királynőként II. Mária a Habsburg-házból származó,... Tovább

Kodály-módszer

Kodály-módszer: A Kodály-módszer egy zenepedagógiai koncepció, ami Kodály Zoltán... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Hírek Magyar Programajánló Szórakozás