Elérkezni látszik végre a jó idő, mi mással is lehetne ezt jobban megünnepelni, mint egy jó adag fagylalttal? Nem tudom, ti, hogy vagytok vele, de nekem szinte az első napsugarak megjelenésével azonnal fagyizni támad kedvem. De mivel a helyzetre való tekintettel most nem ajánlatos egy fagyizás kedvéért elhagyni az otthonunkat, úgy döntöttem otthon készítem el a tavaszindító fagylaltomat, méghozzá a hagyományos csoki, puncs, vanília ízekben. Mutatom is az isteni házi fagyi recepteket hozzá!

Házi csokifagyi recept
Hozzávalók a házi csokifagyihoz
4 db tojás
6 ek cukor
4 dl habtejszín
20 dkg étcsokoládé
2 ek cukrozatlan kakaópor
A házi csokifagyi elkészítése
1. Első lépésként szétválaszuk a tojássok sárgáját és fehérjét, majd a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével.
2. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd keverés mellett hagyjuk kihűlni.
3. A cukor maradék felével a tojások fehérjét habosra verjük, ha kész a hab, akkor belecsurgatjuk lassan a felolvasztott csokit.
4. Keményre verjük a habtejszínt.
5. Ha minden lépés megvan, akkor az egészet egybe keverjük, majd hozzáadjuk a kakakaóport is. Elkeverve egységes masszát kell kapnunk, ami mehet is a fagyasztóba pár órára.
Isteni békebeli házi puncsfagylalt recept
Hozzávalók a puncsfagylalthoz
3 dl tej
2 dl tejszín
0,5 dl rum
10 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg száraz piskótamorzsa
1 evőkanál citromlé
2-3 evőkanál méz
csipetnyi só
A házi puncsfagylalt elkészítése
1. A sárgabaracklekvárt, a mézet, a rumot, a sót, valamint a citromlevet egy kevés tejjel összeturmixoljuk, ha ez meg van akkor, akkor a többi tejet, valamint a tejszínt is hozzáöntsük és habosra turmixoljuk robotgép segítségével.
2. Ha kész a megfelelő állagú massza, akkor rakjuk mélyhűtőbe (fagylaltkészítő gép is megfelelő)
3. Mielőtt teljesen megszilárdulna a fagyi, szórjuk bel a piskótamorzsát, keverjük el, és rakjuk még kicsit a mélyhűtőbe állni. Plusz tipp: a piskótamorzsát egyszerűen el lehet készíteni babapiskótából, egy nejlonzacskóba helyezve egy klopfoló segítségével. A morzsával együtt mazsolát is adhatunk a fagyihoz.
Isteni vaníliafagyi házilag
Hozzávalók a házi vaníliafagyihoz
2 egésztojás6 tojássárgája
2 csomag vaníliás cukor
16 kanál cukor
3 dl habtejszín
1 liter tej
A házi vaníliafagyi elkészítése
1. A tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejszínt elkeverjük, majd egy kevés tejet öntünk erre a masszára.
2. A maradék tejet felforraljuk, fokozatosan hozzáöntjük az előző lépésben kapott masszát, és lassú tűzön óvatosan összefőzzük.
3. Ha összefőttek az ízek, és a massza állaga is megfelelő egy műanyag edényben mélyhűtőbe helyezzük. Negyedóránkként megkeverjük a krémes állag elérése érdekében.