hirdetes

Házi praktikák, melyekkel könnyebbé válhat a takarítás

P. B.

Ma már mindenféle ’’csodaszer” megtalálható a boltok polcain, és valamely termékek használatával valóban szép eredményeket érhetünk el, de bizonyára mindenki tisztában van azzal, hogy sok esetben igen borsos áruk lehet. Ebben a cikkben mutatunk pár házi praktikát, melyek segítségével megkönnyíthetjük a dolgunkat és nem kell boltba rohangálni, hiszen mindenki otthonában megtalálhatók a takarításhoz szükséges dolgok. 
 

Takarítás természetes anyagokkal

Ecet 

Nem csak ételeink ízesítésére alkalmas, hanem otthonunk tisztán tartásában is fontos szerepe van. Sokféle módon használhatjuk: 

Ecet – Ablaküveg 


Ha gyönyörűen fénylő ablaküvegekre vágyunk, akkor az ecet kiváló megoldás. Nem bonyolult művelet, csupán ecet és víz keverékére van szükségünk és papírtörlőre vagy újságpapírra. Inkább az utóbbit javasolnám, hiszen emlékezzünk vissza, hogy nagymamáink is újságpapírral pucolták az ablakokat, mégpedig azért, mert ezáltal csíkmentes eredményt érhetünk el. A legjobb, ha van már egy fújós flakonunk, és ebbe beletölthetjük az ecetes-vizes keveréket.

 Ecet – Vízkőoldás 

hirdetes

Manapság ismét divatba jön a régi jól megszokott kotyogós kávéfőző, annyi különbséggel, hogy a kinézete már nagyon sokféle lehet, de alapjában véve a funkciója ugyan az. Finom kávét készíthetünk vele. Viszont az idő múlásával vízkő rakódhat le benne. Ebben az esetben szintén víz és ecet keverékére van szükségünk (arányait nézve a víz mennyisége körülbelül kétszer annyi legyen, mint az eceté), mellyel megtöltjük a kávéfőzőt, és így főzzük át azt. Ha ezzel végeztünk, akkor sima vízzel is főzzük át mégegyszer, hogy az ecet szaga és íze eltűnjön belőle. 

A vízkőoldás és tisztítás a mosógépek esetén is kiválóan működik. Érdemes havonta egyszer átmosni, mégpedig úgy, hogy a mosószeres tartályba egy kevés ecetet öntünk, és ruhák nélkül indítjuk el a programot. 

hirdetes

Sütőpor 

Ha már a mosógépeknél tartottunk, akkor fontos megemlíteni a tisztítandó ruhákat is. Ha egy csomag sütőport öntünk a mosószeres tartályba, és így mosunk, akkor a ruhák, függönyök, terítők szép fehérek lesznek. Továbbá szagtalanító hatása is van, például a hűtőben keveredő szagokat semlegesíthetjük, ha egy kis adagot kiöntünk egy edénybe, és behelyezzük a hűtőbe. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Fővárosi Nagycirkusz

Fővárosi Nagycirkusz: Budapest XIV. kerületében a Városligetben, a Széchenyi fürdővel... Tovább

Mészégető-források-barlangja

Mészégető-források-barlangja: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal lehetünk büszkék. Az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek