hirdetes

A Balaton-felvidék rejtett csodahelye, az ezerarcú Hegymagas

VN

A Balaton partjára általában strandolni jár az ember, pedig, ha kicsit más szemmel néznénk e vidékre, akkor olyan csodás helyeken is megakadna a szemünk, mint Hegymagas. Egészen addig nem is mozdítanánk a tekintetünket, amíg fel nem fedeztünk minden szépséget, izgalmas látnivalót Hegyvidéken, amiből valljuk be, van egy pár. Bemutatjuk nektek a Balaton-felvidékének egyik legvarázslatosabb piciny falvacskáját, Hegymagast.

Hegymagas látnivalói

Hegymagas látnivalói

300-an sem lakják ezt a rejtett balatoni falvat, mégis nagyon sokan keresik fel, hiszen csodaszép. Miért ilyen különleges? Kicsit mintha megállt volna az idő itt, a helyre érve nyugalom tölti el az embert, lehetőség nyílik kiszakadni a megszokott pörgős világból, és a csodákat szemlélve feltöltődni. Régi falusias közegbe csöppen ide barangolva az ember, de ezen kívül természet alkotta szépségeket is lehet felfedezni. Mindenkit elvarázsol a Szent György hegy szépsége, a híres bazaltorgonák, de vannak, akik Oroszlánszáj-kút kiváló vizéért barangolnak el erre a vidékre. Állítólag a kútnak olyan finom, és a lágy a vize, hogy sokan rendszeresen, messziről is elbarangolnak ide, hogy megtöltsék a palackjaikat. Bor rajongóknak is egy igazi paradicsom, ugyanis 47 fajta szőlő terem a vidéken. Hangulatos présházak várnak borkóstoló programokkal. A kijelölt túraútvonalak segítségével a bazalt- orgonákhoz és az egyébként 414 méter magas Szent György-hegy tetejére is el lehet jutni, ahonnan gondolhatjátok, micsoda Pazar kilátás nyílik a vidékre, belátható nemcsak a Balaton kékje, hanem a Tanúhegyek, és a Keszthelyi-hegység is. Az 1760 körül a lengyeltóti Lengyel család építtette Lengyel kápolna is kihagyhatatlan látnivalója Hegymagas összképének! 

hirdetes

Hegymagas megközelítése

Szeretnél szépet látni, valami különlegeset, vagy csak egy kis nyugalomra vágysz a pezsgő Balaton után? Fedezd fel Hegymagast, ami a Balaton-felvidék nyugati felében, a Tapolcai-medence területén található, nagyon különleges helyen, egészen pontosan a Szent György-hegy délnyugati lábánál, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén. A Balaton partjától csupán 5 kilométeres táv. Még különlegesebbé teszi, hogy a határában folyik el a Nyirádnál induló és a Balatonba Szigligetnél beletorkolló Kétöles-patak. Hogyan juthatsz el Hegymagasba? Autóval a 71-es főút szigligeti szakasza és a 77-es főút tapolcai elkerülője felől érhető el, a 7318-as úton. De autó nélkül is nagyon egyszerűen kivitelezhető a dolog, Tapolcáról autóbusz-csatlakozással 20 perc alatt elérhető. Áthalad itt egyébként nem csak a Kék Túra, hanem a Balatoni kerékpárút. Tehát tényleg mindenféle módszerrel könnyen megközelíthető, ez a csodaszép hely.

hirdetes

Néz meg milyen csodás Hegymagas! Kattints a képre lapozz, és megköszönjük, ha likeolod is kedvenceidet!heart


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar Becsület Rend

Magyar Becsület Rend: A Magyar Becsület Rend 2011-ben alapított kitüntetés. Létrehozásáról... Tovább

Szent György-hegy

Szent György-hegy: A Balton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Szent-György hegy közülük az... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Magyarság Programajánló Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!