hirdetes

Hétfőtől indul a tantermi oktatás!

Bettina

Hétfőtől leveszik a terhet a szülők válláról, indul a tantermi oktatás új felvonása. 

Újra indul a tantermi oktatás

A szakszervezetek több alkalommal is javasolták, hogy a kormány először a legkisebbek számára tegye csak lehetővé a tantermi oktatást. Elfogadható döntésnek tartja a Nemzeti Pedagógus Kar Orbán Viktor mai bejelentését. A szervezet elnöke, Horváth Péter elmondta, többször jelezték a kormánynak, hogy a fokozatos nyitás lenne ideális, azaz a legkisebbeknek kell legelőször lehetővé tenni a tantermi oktatást. Horváth Péter, aki egyben a győri Révai Gimnázium igazgatója is úgy fogalmazott, a döntést megalapozottnak tartja, hiszen az alsótagozatos gyerekek szüleire nehezedik a legnagyobb nyomás, a negyedik osztályig a legnehezebb a digitális oktatás. 

Rámutatott, azzal, hogy a felsősök csak később térnek vissza a tantermekbe megoldódott a hat, -és nyolc évfolyamos gimnáziumok nehézsége, hogy vegyesen, vagyis tantermi és digitális oktatást is kellett volna szervezni a gyerekek számára. Pedagógusok Szakszervezete részsikernek tartja Orbán Viktor mai bejelentését. Totyik Tamás a szervezet alelnöke úgy véli, ez nem elegendő intézkedés még az oktatás biztonságos kialakításához, ezért a szervezet azzal az ajánlással fordul az Emberi Erőforrások Minisztériumához, hogy az alsótagozatban az osztálylétszámokat lehettőség szerint felezzék meg, és az oktatást minél több, és nagyobb légterű tantermekben tartsák meg, ezzel védve a gyermekek és pedagógusok egészségét. Totyik Tamás hozzátette, hogy az osztályoknak elviekben két tanítójuknak van, éppen ezért meg tudják felezni az osztálylétszámot, és a felsősök digitális oktatásával elég tanterem áll rendelkezésre az iskolákban. 

hirdetes

A szakszervezet elnöke még kissé borúlátó a napi fertőzöttek magas száma miatt, úgy véli, figyelembe kellene venni a szakemberek azon tanácsát, hogy legfeljebb napi 1300 új fertőzöttnél lehetne visszaállni a jelenléti oktatásra. Totyik Tamás hangsúlyozta, hogy ameddig tantermi oktatás lesz azt javasolják a az óvodai, és alsótagozatos pedagógusoknak, hogy minél több szellőztetéssel, és szabadtéri foglalkozással próbálják kerülni a szorosabb kontaktok kialakulását.

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Április

Április: az év negyedik hónapja, egyben a legszeszélyesebb időszaka az évnek.  Népi... Tovább

Fodros tollú magyar lúd

Fodros tollú magyar lúd: Az országban igen tradícionális a lúdtartás már hosszú ideje. Ez... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!