hirdetes

A nyár első hete meghozza a nyári időt is- heti időjárás előrejelzés

VN

Leírni is furcsa, de bizony már nem sok választ el minket, hogy átlapozzuk a naptárunkat a nyárra, bár, ha az ablakon kitekintek, akkor erre semmi, de semmi jel nem utal. Vajon a nyár első hete tartogat számunkra végre egy kis igazi nyári időt is, napsütéses órákat, és egy kicsivel kevesebb szeszélyes, esős időjárással lep meg minket? Mutatjuk az Országos Meteorológiai Szolgálat heti időjárás előrejelzését.

Heti időjárás előrejelzés

Várható időjárás hétfőn

A vastagabb felhőzet és a csapadéktömb csak lassan vonul el a délkeleti tájakról. Napközben az ország többi részén ugyanakkor gomolyfelhők képződnek, és a déli óráktól - nagyobb számban a Dunántúl keleti részén, a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegység nyugati felén - záporok, zivatarok alakulnak ki. A zivatarokat apró szemű jég, intenzív csapadék és szélerősödés kísérheti. Az északias szél napközben élénk, főként a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti részeken erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 fok közelében várható. Késő estére 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet. A záporok, zivatarok az éjszaka második felére fokozatosan lecsengenek, ezzel együtt pedig a felhőzet is jelentősen csökken. Az északias szél főleg északkeleten élénk marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul.

 
Várható időjárás kedden

A többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, de ezekből legfeljebb délkeleten, ott is inkább csak a nap első felében alakulhat ki néhány zápor. Az északias szél többfelé élénk, főként a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti megyékben olykor erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 22 fok között várható.

hirdetes

Várható időjárás szerdán

Hol gyengébb, hol erősebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, de legalább néhány órára mindenütt kisüt a nap. Néhol fordulhat elő záporeső. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű.

Várható időjárás csütörtökön

Nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre számíthatunk. Egy-egy futó zápor előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 6 és 12, a maximum 20 és 25 fok között várható.

hirdetes

Várható időjárás pénteken

Nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk sok napsütéssel. Helyenként zápor, zivatar kialakulhat. Általában mérsékelt marad a változó irányú szél, csak zivatar környezetében lehet szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű.

Várható időjárás szombaton

Nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk többórás napsütéssel. Elszórtan valószínű zápor, zivatar. Általában mérsékelt marad a változó irányú szél, csak zivatar környezetében lehet szélerősödés. A minimum-hőmérséklet 10 és 15, a maximum 22 és 27 fok között valószínű.

Várható időjárás vasárnap

Erőteljes nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk többórás napsütéssel. Szórványosan várható zápor, zivatar. A délies szél többfelé megélénkülhet, illetve zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.
 

Ha a jó idő hatására te is kirándulásra adnád a fejed, és nem szeretnél a legjobb helyszínekről lemaradni, akkor lépj be csoportunkba, ahol naponta több szuper kirándulás ötlettel is találkozhatsz, és te is megoszhatod a saját képeidet! Kattints: Bakancslistás helyek!
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Macskafogó

A Macskafogó 1986-ban bemutatott magyar–német–kanadai rajzfilm, amelyet Ternovszky... Tovább

Magyar agár

Magyar agár: a 9 tradícionális magyar kutyafajta egyike. A magyar agár a legkevésbé ismert... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarság Programajánló Utazás