hirdetes

Elkezdődött a nyár, de vajon meddig marad ez a jó idő? Heti időjárás előrejelzés (06.07.-06.13.)

VN

Az elmúlt napokban azt hiszem senkinek sem volt oka panaszkodni -ha csak valakit nem éppen a nyári jó idő zavar- hiszen napfényes, 20 fok feletti, csodaszép nyári jó időnk volt, kivételesen még a hétvégén is. Megérkezett a nagybetűs NYÁR, de vajon meddig marad ez a jó idő? Nézzük mit jósol az Országos Meteorológiai Szolgált a hétre? 

Heti időjárás előrejelzés

Hétfői időjárás előrejelzés

Nappali gomolyfelhő-képződésre és sok napsütésre számíthatunk. A Duna-Tisza köze északi részén reggel, délelőtt még sok lehet a felhő és zápor is előfordulhat. Később a gomolyokból a Dunántúlon és az Északi-középhegység vidékén is kialakulhat néhol zápor, a Kisalföldön, Bakonyban egy-egy helyen az ég is döröghet, de összességében nem lesz jellemző a csapadék. Az esti órákban általában csökken a felhőzet, de a főváros tágabb környezetébe észak felől még besodródhatnak kisebb csapadékgócok. Napközben a Tiszántúlon, déli megyékben élénkül meg az északkeleti szél, intenzív csapadék környezetében erős lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között valószínű. Késő estére 16 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Keddi időjárás előrejelzés

A gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre számíthatunk, de egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. Az északkeleti, északi szél nagy területen megélénkül. Zivatar térségében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. Délutánra 26 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

hirdetes

Szerdai időjárás előrejelzés

A többórás napsütés mellett képződő gomolyfelhőkből helyenként - elsősorban nyugaton és északon - zápor, zivatar kialakulhat. Az északi, északnyugati szelet többfelé élénk, zivatar térségében erős vagy viharos lökések is kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 10 és 18, a maximum-hőmérséklet 26 és 30 fok között valószínű.

Csütörtöki időjárás előrejelzés

Sokfelé erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, illetve egy összefüggőbb felhősáv is átvonulhat délkelet felé, de általában többórás napsütés valószínű. Szórványosan előfordul záporeső, zivatar. Az északi szelet nagy területen élénk, többfelé erős lökések kísérik. Zivatar környezetében a szél viharossá is fokozódhat. A hajnali 11, 18 fokról délutánra 24 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

hirdetes

Pénteki időjárás előrejelzés

A több órás napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. Zivatar környezetében a szél átmenetileg viharossá is fokozódhat. Hajnalra 10, 17 fokig süllyed, délutánra 24 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombati időjárás előrejelzés

A többórás napsütés mellett képződő gomolyfelhőkből elszórtan alakulhat ki záporeső, helyenként zivatar. Az északi, északnyugati szelet többfelé élénk, zivatar térségében erős vagy viharos lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 10 és 18, a maximum-hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Vasárnapi időjárás előrejelzés

A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában több órára kisüthet a nap. Helyenként eleredhet a zápor. Többfelé megélénkül, néhol időnként megerősödhet az északi szél. Hajnalban 12, 19, a délutáni órákban 25, 30 fokot mérhetnek.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rukkel-tó

Rukkel-tó: A Rukkel-tó Budapesttől délre a Taksony–Bugyi közötti út 6-os... Tovább

Legidősebb hotel Budapesten

Budapest legrégebbi hotelét nem akár ol találod meg. A Budai Várnegyed egyik kis zeg-zugos... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Utazás