hirdetes

Visszatér a kánikula, vagy számíthatunk kibírható melegre is? Heti időjárás előrejelzés!

VN

Ezek a nyári napok, hetek időjárás szempontjából eddig elég kaotikusra sikerültek. Azt hiszem minden évben szoktak panaszkodni a nyári időre, de nem ennyire, mint most. Kánikula nagy viharokkal kisérve, senkinek sem kell bemutatni. Vajon folytatódik ez a tendencia? Nézzük milyen időt jósol a hétre az OMSZ!

Heti időjárás előrejelzés július

Hétfői időjárás előrejelzés

Délelőtt a nyugati, délnyugati megyékben még előfordulhat eső, zápor, majd ezt követően felszakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és az ország túlnyomó részén napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Kelet felé haladva kevesebb gomolyfelhő képződik, a legtöbb napsütés a Tiszántúlon várható. Napközben már csak helyenként valószínű záporeső. A Dunántúlon megélénkül az északi, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul. Késő este 18 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Keddi időjárás előrejelzés

Napos idő lesz általában kevés gomoly-, és fátyolfelhő mellett. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb az északkeleti tájakon fordulhat elő egy-egy jelentéktelen zápor. Az északnyugati, északi szél a Nyugat-Dunántúlon délire fordul, és ott időnként megélénkül. Másutt jobbára gyenge vagy mérsékelt lesz a légáramlás. Délután 28, 34 fokot mérhetnek.

Szerdai időjárás előrejelzés

Napos idő lesz kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. A Dunántúlon helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél. A hőmérséklet hajnalban 14 és 21, a délutáni órákban 32 és 37 fok között változik.

hirdetes

Csütörtöki időjárás előrejelzés

Napos időre számíthatunk kevés gomolyfelhővel. Az ország nagy részén nem várható csapadék, inkább csak a nyugati határvidéken, illetve a hegyekben fordulhat elő mutatóban (egy-egy helyen) frissítő zápor, zivatar. A délkeleti szél elsősorban a Dunántúlon megélénkül, Sopron és a Fertő környékén erős lökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 23, a csúcsérték 33 és 38 fok között alakul.

Pénteki időjárás előrejelzés

A napsütés mellett már erőteljesebb gomolyfelhő-képződés valószínű, és nyugat, északnyugat felől egyre több helyen számíthatunk záporra, zivatarra. Nem kizárt heves zivatar kialakulása sem. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon északnyugatira, északira fordul, és arrafelé nagyobb területen megerősödik. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A minimum-hőmérséklet 17 és 23 fok között várható. A csúcshőmérséklet az északnyugati tájakon már csak 30 fok körül valószínű, a délkeleti, déli megyékben azonban még mindig 35 fok fölé melegedhet fel a levegő.

hirdetes

Szombati időjárás előrejelzés

A napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés, szórványosan zápor, zivatar valószínű. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali 18, 23 fokról délutánra általában 27 és 33 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnapi időjárás előrejelzés

Gomolyfelhős, napos időre van kilátás, a képződő gomolyfelhőkből elszórtan zápor, zivatar kialakulhat. Élénk, néhol erős lökések kísérhetik az északi szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 27 és 33 fok között valószínű.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Regéci Vár

Regéci Vár: az egyik legszebb magyar vár volt valaha, manapság azonban még nem nyerte vissza a... Tovább

Árpád ház

Árpád ház: A leghíresebb magyar uralkodóház, mely a kereszténység kezdete óta uralkodott... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek