hirdetes

Hőségriadó, szupercellák, széllökés rekord, 40 fok? Mutatjuk milyen időjárás várható a héten!

VN

A mostani időjárásról valószínűleg mindenkinek meg van a saját véleménye, úgyhogy nem is osztanánk meg a sajátunkat. Inkább csak legyintünk, és mi is azt mondjuk, hogy de hiszen nyár van, és ezzel a lendülettel mutatjuk, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint milyen időjárásra lehet számítani ezen a július közepi héten. De még egyet kiemelnénk, ami fontos lehet: figyelmeztetés van érvényben 2021.07.12. hétfő éjfélig zivatarokra és hőségre is!

Heti időjárás előrejelzés július

Várható időjárás hétfőn

Az ország döntő részén többórás vagy sok napsütésre lehet számítani. Ugyanakkor északon gyakran lesz erőteljes a gomolyfelhő-képződés, az Északi-középhegységben és környékén több helyen valószínű zápor, zivatar. Másutt elszórt jelleggel várható csapadék, sőt a Dunántúl nyugati és déli megyéiben nem is valószínű. A szél csak zivatarok körül lehet átmenetileg erős vagy viharos. A hőmérséklet kora délután 27 és 34 fok között valószínű, a Tiszántúlon lesz a legmelegebb. Késő estére 18 és 25 fok közé hűl le a levegő. Estére a legtöbb helyen a gomolyfelhők feloszlanak, ugyanakkor a keleti, északkeleti megyékben erőteljes marad a gomolyfelhő-képződés, arrafelé záporok, zivatarok kialakulása várható. Ugyanakkor a zivatartevékenység reggelre lassanként ott is megszűnik. A szél zivatarok környezetét leszámítva többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul.

hirdetes

Várható időjárás kedden

Általában sok napsütés várható. Az ország északkeleti harmadán lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés. A nap második felében nyugat felől fátyolfelhők is érkezhetnek. Főleg az északkeleti területeken valószínű szórványosan zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik a délkeleti szél. Zivatarban viharos lökések is lehetnek. Délutánra 32 és 37, az északkeleti tájakon 28 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Estére sok napsütés várható. Az ország északkeleti harmadán lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés. A nap második felében nyugat felől fátyolfelhők is érkezhetnek. Főleg az északkeleti területeken valószínű szórványosan zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik a délkeleti szél. Zivatarban viharos lökések is lehetnek. Délutánra 32 és 37, az északkeleti tájakon 28 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

hirdetes

Várható időjárás szerdán

A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütés valószínű. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel a nyugati, északnyugati vidékeken. Több helyütt megélénkül a déli, délkeleti szél. Zivatarban viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 17 és 24, a maximum 28 és 38 fok között várható, északnyugaton, valamint az északkeleti tájakon mérhetik az alacsonyabb, a délkeleti vidékeken a magasabb értékeket.
 

Mit hoz a hét második fele? Lapozz és mutatjuk mire lehet számítani a hétvégén!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A téliszalámi

A téliszalámi. Hungarikum. Az igazi téliszalámi Pick Márk által a XIX. század végén... Tovább

Világ körül

Az igaz, hogy egy honszerető magyarnak a hazája a legszebb, de ha utazni vágyunk, érdemes... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Programajánló Utazás