hirdetes

Lesznek hidegebb napok is?- heti időjárás előrejelzés

VN

Kicsit furcsa azt írni a 30 fok alá kúszásra- azaz a 29 fokra-, hogy lesznek hidegebb napok is, mert még a hűvösebb jelző sem illik erre a hőmérsékletre, de a 40 foknál azért egy kicsit mégis jobb. Forró nyári napok következnek, egy-egy frissítő szellővel, de mutatjuk is, hogy pontosan mit jósol az Országos Meteorológiai Szolgálat a hétre!

Heti időjárás előrejelzés július

Várható időjárás hétfőn

Túlnyomóan derült, száraz idő várható, csak kevés gomoly- és fátyolfelhő jelenhet meg az égen. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután 31 és 36, késő este 22 és 30 fok között valószínű. Este a Dunántúlon egyre többfelé megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, az éjszaka második felében már záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Az Észak-Dunántúlon északnyugatira fordul, átmenetileg megerősödik a szél, a zivatarokat viharos széllökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 21 fok között, de a hidegre érzékeny részeken alacsonyabb, míg a felhősebb nyugaton magasabb értékek is előfordulhatnak.

Várható időjárás kedden

Hidegfront egyre szakadozottabb, gomolyos felhőzete vonul át térségünk felett. Előtte hazánk délkeleti felén még többórás, másutt néhány órás napsütés is várható. Az ország északnyugati felén több helyen, máshol elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, zivatarban viharossá fokozódhat. A hőmérséklet délután általában 30, 39, nyugaton, északnyugaton 26, 29 fok között valószínű.

hirdetes

Várható időjárás szerdán

Sok napsütésre számíthatunk, helyenként fátyolfelhőkkel, többfelé nappali gomolyfelhő-képződéssel. Általában száraz idő várható, de elvétve előfordulhat zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél megélénkül, néhol időnként megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 13, 21, délután 29 és 35 fok között alakul.

Várható időjárás csütörtökön

Sok napsütésre számíthatunk, fátyolfelhőkkel, nappali gomolyfelhő-képződéssel. Általában száraz idő lesz, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő. Több helyütt megélénkülhet az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet hajnalban 12, 21, délután 30 és 37 fok között valószínű.

hirdetes

Várható időjárás pénteken

Általában több órára kisüt a nap, de főleg a nap második felében északnyugat felől egyre több felhő érkezhet és szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugatira forduló szél. A hőmérséklet hajnalban 13 és 22, a délutáni órákban általában 30 és 36 fok között valószínű, de északnyugaton ennél hűvösebb is lehet.

Várható időjárás szombaton

Felhőátvonulások várhatók hosszabb-rövidebb napsütéssel. Több helyen előfordulhat zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati, nyugati szél. A hőmérséklet hajnalban 13 és 22, a délutáni órákban 26 és 34 fok között valószínű. 

Várható időjárás vasárnap

A fátyolfelhők mellett többfelé erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés. Szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél. A hőmérséklet hajnalban 10 és 19, délután általában 25 és 30 fok között valószínű.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rigó Jancsi

Rigó Jancsi: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. A rigójancsi egy hagyományos... Tovább

Keszthely

Keszthely: a Balaton fővárosa. A tó nyugati csücskében található. Élénk turizmussal, fontos... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás