hirdetes

Unod a hideget? A héten ezen a napon kúszik +15 fok felé a hőmérő

VN

Az elmúl napok nagyon hidegre sikeredtek. Több kommentben is olvastuk, hogy ugyan, hiszen tél van, nem kell meglepődni azon, hogy mínusz fokok lesznek, mit sírunk….Mi nem sírunk, csupán jeleztük, hiszen ha mindenféle előrejelzés nélkül továbbra is a 10 fokos lenge öltözetben mennének ki az emberek az utcára, biztosan fáznának. A jövő héten azonban ezt vissza lehet venni, ugyanis érkezik a kicsit kegyesebb idő. Mutatjuk az OMSZ előrejelzését a hétre!

Mikor lesz vége a hidegnek?

Várható időjárás hétfőn

Az ország északi, északnyugati felében napközben átmenetileg csökken a felhőzet és hosszabb időre kisüt a nap, míg másutt egész nap jobbára erősen felhős, borult idő lesz. Főként hazánk déli felében számíthatunk csapadékra, ott az eső mellett kezdetben vegyes csapadék is eshet (havas eső, átmeneti ónos eső reggel), majd délutántól egyre inkább havazásba vált a halmazállapot. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél az ország északi felében megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul. Késő estére -5 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Várható időjárás kedden

Napközben hazánk nagyobb részén kevés felhő, napos idő várható, de kisebb körzetekben tartósabban felhős lehet az ég. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, az északi megyékben megerősödik. A csúcshőmérséklet általában 0 és +5 fok között valószínű.

hirdetes

Várható időjárás szerdán

Éjjel kevés felhőre, nagyrészt derült égre számíthatunk, majd napközben délnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Délután, estefelé az északkeleti megyékben eső, havas eső előfordulhat. A déli, délkeleti szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon egy-egy viharos széllökés is lehet. Hajnalban -12, -3, kora délután 1, 7 fok valószínű.

Várható időjárás csütörtökön

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, a délnyugati megyékben csökkenhet hosszabb időre a felhőzet. Több helyen - nagyobb eséllyel az ország északkeleti felén - várható eső, zápor. A délnyugati szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, majd estefelé északnyugatira fordul a légáramlás. A minimum-hőmérséklet -1 és +7 fok között várható, hajnalra emelkedik a hőmérséklet. Kora délutánra általában 10 és 17 fokig, de az északkeleti megyékben helyenként csupán 5 fok köré melegszik fel a levegő.

hirdetes

Várható időjárás pénteken

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd napközben felszakadozik, csökken a felhőzet. Többfelé, majd egyre inkább a déli és keleti tájakon fordulhat elő havazás. Az északnyugati, északi szél sokfelé lesz erős. A hajnali -4, +1 fokról kora délutánra 0 és +5 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Várható időjárás szombaton

Jobbára gyengén felhős, napos idő valószínű csapadék nélkül. A többfelé élénk északi szelet helyenként erős lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban -10, -3, kora délután -1, +4 fok között alakul.

Várható időjárás vasárnap

Nagyrészt gyengén felhős, napos időre van kilátás, csapadék nem várható. A nyugatira, délnyugatira forduló szél több helyen megélénkül. A hőmérséklet hajnalban -12, -4, kora délután -1, +4 fok között valószínű.

Forrás: OMSZ

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Műcsarnok

Műcsarnok: esetében Budapest legnagyobb kiállítóterméről beszélhetünk, amely a Hősök... Tovább

Regéci Vár

Regéci Vár: az egyik legszebb magyar vár volt valaha, manapság azonban még nem nyerte vissza a... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek